Afbeelding

De groeistuipen van Saturnus

Sport 49 keer gelezen
UDEN - De volleybalvrouwen van Saturnus leden zaterdagavond een 0-4 nederlaag tegen de ‘studies’ van Hajra uit Eindhoven. Kansloos? Nee, absoluut niet de setstanden spreken dit tegen. Viel het ‘dubbeltje’ vorige week steeds naar Saturnus kant, nu liet dat geluksduveltje de Udensen lelijk in de steek.

Door: Peter Kuijpers + foto’s

[image=125651]

Het was een wedstrijd waar het publiek in De Ring ouderwets voor op de banken kwam. Sfeer, spanning en bij vlagen goed volleybal. Uiteindelijk bleef coach Johan van den Heuvel met lege handen zitten. Een vervelende dissonant, maar ook niet meer dan dat. “Ja, erg zuur zondermeer. We spelen echt goed en er was weinig onderling verschil. Daphne Sgroot sloeg ze lekker binnen. Ballen die bij haar wel eens onderhands gaan, werden nu keihard binnen geslagen. Die meid is weer lekker terug.”

[image=125650]

Simpele blauwdrukken
Alle sets gaven weer dat de onderlinge verschillen erg klein waren. De eerste was al meteen een knaller. Het team werkte zich een slag in de rondte. Onder regie van Daphne Sgroot en de minder fitte Loes Boley leek de winst naar Saturnus te gaan. Echter bij 10-6 boog Hajra de stand plots om naar 10-16. Uiteindelijk ging de set met 25-27 naar Eindhoven. Het vervolg van de wedstrijd waren simpele blauwdrukken van de eerste set. Twee teams die elkaar geen millimeter toegaven, maar waar aan het einde Hajra steeds als winnaar naar voren kwam.

[image=125648]

Realist
Van den Heuvel baalde, maar was wel realistisch. “Ik kan niemand een verwijt maken. Vorige week vielen die ballen steeds goed voor ons. Nu was dat anders. Ik kan met de wedstrijd leven. We hebben prima gespeeld. Het resultaat is jammer, maar we komen er aan. Dit team heeft potentie. Jammer dat je dan uiteindelijk verliest. Ik kan dan ook goed leven met de kop van dit artikel. Dat kan ons overkomen met dit team.”

[image=125649]
[image=125647]

Setstanden: 25-27 24-26 23-25 23-25
Volgende week zaterdag speelt Saturnus in sporthal De Schutsboom in Rijkevoort om 18:00 tegen Luctor.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant