Afbeelding

Sportgala groot succes

Sport 36 keer gelezen
UDEN – Het Udens Sportgala 2009 is wederom een groot succes. Liefst 792 kampioenen werden door burgemeester Henk Hellegers en wethouder Marcel Delhez gehuldigd voor de behaalde prestaties.

[image=126474]

Onder leiding van Nico Merkx en Martijn van de Koolwijk werden in een hoog tempo diverse programma-onderdelen gepresenteerd. Het programma werd afgewisseld met demonstraties van Vlugheid en Kracht, De Black Pearls, Balletstudio Chantal van de Water en Rope Skipping Dutch Delight.

Sportverkiezing
Zoals ieder jaar werden ook dit jaar de Sportman, Sportvrouw en Sportploeg bekend gemaakt. De titel ‘Sportman van het jaar 2009’ ging naar Casper Linders. De 20-jarige Linders werd in 2009 Nederlands Kampioen snowboarden. ‘Sportvrouw van het jaar 2009’ werd Michelle van Lanen. Zij was voor de derde keer genomineerd, maar dit was de eerste keer dat ze de titel daadwerkelijk won. Van Lanen won zilver op het EK dressuur voor jongeren. UDI’19/Beter Bed werd ‘Sportploeg van het jaar 2009’. Het team werd kampioen in de eerste klasse en promoveerde naar de Hoofdklasse.

[image=126475][image=126476][image=126477]

Sport Quiz
Dit jaar was er ook weer de jaarlijks terugkerende Udense Sportquiz. Voorafgaand aan het gala kon iedereen meedoen aan de digitale Sportquiz met vijftien vragen in de categorieën internationale, nationale en Udense sportgeschiedenis. De beste drie deelnemers uit deze digitale quiz waren uitgenodigd om op het Sportgala de finale te komen spelen. Winnaar werd Hans van de Locht. Hij bleef Leon Hagemeijer (2e) en Wout Verbeek (3e) voor. De winnaar naast 'de eeuwige roem' van de gemeente Uden een Traxx-arrangement voor vier personen. De nummer twee kreeg twee jaarabonnementen van Body Vision Healthclub Uden en de nummer drie werd verrast door Indoor Ski Uden. De quiz stond onder controle van burgemeester Henk Hellegers en Sportvrijwilliger van het jaar 2009, Tonny van de Boom van Tennis- en Squashvereniging Park Hoeven.

[image=126478][image=126533][image=126534]
(foto's: Tiny Theijssen)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant