Afbeelding

Wedstrijdskiërs bereiden zich voor op NK

Sport 85 keer gelezen
UDEN - Negentien skiërs en twee trainers van het wedstrijdskiteam De Schans uit Uden vertrekken zondag 14 februari naar het Oostenrijkse plaatsje Königsleiten om zich voor te bereiden op de Nationale Kampioenschappen Alpine skiën in Schladming in Oostenrijk.

[image=126722]

De skiërs trainen eerst een week in de sneeuw op techniek, reuzenslalom en slalom. Daarna vertrekken ze op zaterdag 20 februari richting Schladming. De eerste paar dagen van de NK worden ook diverse trainingen georganiseerd samen met andere deelnemende teams en vanaf woensdag tot en met vrijdag vinden de wedstrijden plaats. Voor de jongste deelnemers tot en met 10 jaar wordt er ook op dinsdag nog een extra wedstrijd gehouden, de finale Kidscup sneeuw.
Het team van De Schans heeft van september tot en met januari drie uur per week getraind op de thuisbaan in Uden en daarnaast deelgenomen aan diverse skiwedstrijden op de kunststofskibanen en in de sneeuwhallen in Nederland. Verder hebben ze nog twee maal een week sneeuwtraining gehad in Oostenrijk.

Achterste rij v.l.n.r.: Mark Delamarre, Jan Derksen, Giem Verhoeven, Jeroen Huberts, Nick Hendriks, Olaf Borsboom, Veerle van de Linden, Cindy Veldpaus en Dennis Veldpaus.
Vlnr. Voorste rij: Jurn de Mol, Vreni Borsboom (trainster) Anouk Terwolbeck, Sanne Hendriks, Fabienne Wieman, Jelle de Graaff en Thonio Wieman. Voorgrond: Sam Verhoeven. Op de foto ontbreken: Rob van de Bergh, Nieky Verhoeven, Lotte Huberts en Russell Slootstra (trainer)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant