Afbeelding

Korfbaltop treft onderste ploegen

Sport 43 keer gelezen
NULAND – De korfbalvrouwen van Be Quick en Korfrakkers gaan een voorspelbaar weekend tegemoet. Zigo en respectievelijk DDW lijken tegen deze grootmachten maar weinig potten te kunnen breken. SPES moet zeker de punten in het verre Groesbeek kunnen houden waar SVSH de tegenstander is.

Tekst en foto's www.peterkuijpers.nl

[image=126746]

Nadat de kruitdamp in sporthal Ter Aa van de ‘Old Firm’ Korfrakkers – SPES nog maar amper is opgetrokken, kan Korfrakkers zondag de handrem wat aantrekken in Reusel. (Sorry Anke! Red. PK)
Competitielaatste DDW lijkt schier kansloos in het duel met de Erpse korfbalmachine. Wellicht dé gelegenheid voor coach Anke van Helvoort om nog wat dingen te finetunen. Na carnaval komt Zigo naar Erp en de laatste competitiedag speelt Korfrakkers uit in Geffen tegen Be Quick. Deze wedstrijd zou wel eens bepalend kunnen zijn voor de eerste plek.

[image=85229]

Schuchter talent

SPES zal nieuwkomer SVSH zeker niet onderschatten. Aan coach Johnie Vervoort zal het in geen geval liggen. De Belg is na zijn knieoperatie weer volkomen fit en oogt als een jonge God. Zijn nimmer aflatende strijdlust zal zeker tot zijn voorspoedige herstel hebben bijgedragen. SPES staat scherp en dat bleek zondag wel in Erp. Vooral Lia van Haren viel hier op. Kwam ooit binnen bij SPES als een schuchter talent, maar is nu een van de speelsters waar het om draait bij de Milsbeeksen. Sommige media kopte: ‘Een veel beter Korfrakkers wint van SPES’ Waar deze wijsheid vandaan komt is op deze redactie een kompleet raadsel.

[image=126745]

Thriller

Be Quick is torenhoog favoriet zondag thuis tegen het Tilburgse Zigo. Met een beetje goede wil kan men in De Geer het doelsaldo wat opkrikken. Het team van Alf van der Enden heeft op papier een zwaarder programma dan bijvoorbeeld Korfrakkers. Na carnaval reist Be Quick af naar Rosolo in Reusel. Rosolo is nog volop in de race voor plaatsing halve finales op 7 maart in Tilburg. Bijzonder belangrijk is dan ook het duel voor komende zondag in Velden tussen Swift en Rosolo. Je zou het een Alfred Hitchcock thriller kunnen noemen. Twee puntgelijke teams beiden nog volop in de race voor de halve finale. In dit geval dan ook een sierlijke chapeau voor de competitieplanner. Spannender had-ie het echt niet kunnen verzinnen.

Programma:
[image=126744]

[image=126743]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant