Afbeelding

Saturnus-vrouwen: wonderen bestaan!

Sport 51 keer gelezen
UDEN – Na de serie goede wedstrijden ging het publiek in De Ring er eens extra goed voor zitten. Het inhaalduel donderdag thuis tegen Avance uit Sambeek moest te doen zijn. Na een gelijke stand in sets leek aan winst in de derde set niet meer te ontkomen. Echter bij 24-15 in Udens voordeel verrichte Avance een wonder en won met 26-28.

Tekst en foto's: Peter Kuijpers

[image=126764]


Coach Joan van den Heuvel kon het na afloop maar amper bevatten. Van den Heuvel: “Ik heb veel meegemaakt in Volleybal, maar dit overstijgt alles. Als je met 24-15 voorstaat kan je de set eigenlijk niet meer afgeven. Ik was al druk bezig met de voorbereiding en opstelling voor de vierde. Dat ene puntje zou er echt wel komen. Mooi niet en zelfs de time-out die ik aanvroeg hielp niet meer. Alles ging mis. Dat was heel sneu en de crux van ons verlies later. Natuurlijk misten we Daphne Sgroot heel erg. Die had cursus en was helaas verhinderd.”

[image=126792]

Prooi

Saturnus ging als een speer van acquit en sloeg de eerst set overtuigend met 25-21 binnen. Vooral de hamerklappen van powerhouse Veerle van den Heuvel sneden hout. Het Udense volleybaltalent telt daarbij pas dertien lentes. De tweede set was een prooi voor de bezoekers uit Sambeek. Avance profiteerde handig van met regelmaat onhandig uitgevoerde basics bij de Saturnus.

[image=126791]

Extreme voorval

De derde set was de beslissing van de wedstrijd. Saturnus was oppermachtig soms tot wanhoop van Avance-coach Olieslagers. Bij het setpunt op 24-15 sloeg het noodlot toe voor Saturnus. Avance realiseerde een heus volleybalwonder en produceerde maar liefst 9 punten achtereen! Het werd er stil van in De Ring. Uiteindelijk ging die set, tot verbijstering van alles wat uit Uden kwam, verloren. De wedstrijd was beslist door dit extreme voorval. De vierde set was een makkelijke prooi voor de Sambeeksen. De desillusie was tastbaar en ging verloren met 25-18. Van den Heuvel: “Het is heel jammer. Hier lagen echt kansen, dat had nooit gemogen. Het gebeurd dan toch dat is dan bijzonder zuur. Zaterdag komt Bravo’99 de hekkensluiter. Daphne Sgroot is er dan weer bij en gaan we dit verlies rechttrekken.

Setstanden: 25-21 19-25 26-28 18-25

[image=126790][image=126794][image=126795]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant