Afbeelding

Saturnus ruim langs Bravo’99

Sport 10 keer gelezen
UDEN – Twee dagen na het echec tegen Avance, mochten de volleybalvrouwen van Joan van den Heuvel zich uitleven tegen staartploeg Bravo’99. Met Daphne Sgroot weer in de gelederen werd het een ruime 4-0 zege op het vaak ontredderde gezelschap uit Westerhoven.

Foto's en tekst: www.peterkuijpers.nl

[image=126891]

Je moet als coach ook wel wat geluk hebben. Na de natte dweil donderdag tegen Avance tref je het wel bijzonder als je dan mag uithijgen tegen bijvoorbeeld Bravo’99. Met de shirts rechtstreeks uit de droogtrommel om de schouders was er zaterdag weer volop actie in De Ring. Vanzelfsprekend nog zonder Nieke van Driel (Enkelband scheuring) maar wel met Daphne Sgroot. Sgrootje was er donderdag niet bij en wellicht ‘The missing link’ die bij 24-15 in de 3e set dat ene puntje wél had kunnen realiseren.

[image=126896]

Resetten

“We gaan dat rechtzetten tegen Bravo’99” sprak een wat timide Van den Heuvel donderdag na afloop. Stoere taal,maar hij wist ongetwijfeld dat dit lelijke eendje geen potten ging breken in Uden. Neemt niet weg dat hij de taak had de ongetwijfeld enorme teleurstelling in de Udense hoofdjes te resetten. Bravo, dat aantrad met slechts één wissel, kon in de eerste set aardig bijbenen. En ondanks dat Judith Verhagen ze meer dan aardig wist te raken, gaf de ploeg van Coach De Haan geen krimp. Pas na 12-12 werd het snel 19-13, maar opnieuw krabbelde het team uit Westerhoven terug naar 22-19. Uiteindelijk finishte Saturnus met 25-21.

[image=126895]

Daphne Sgroot

Het probleem dat heerst blijft de side-out. Saturnus heeft vaak de grootste moeite om de opslag van de tegenpartij goed te verwerken. Het zijn ook juist die momenten waar Van den Heuvel veel tijd in investeert. Joan van den Heuvel: “Dat is inderdaad een euvel. Ik heb op een gegeven moment libero Sandra Rossen weer ingebracht. We zijn daar druk mee bezig, dat moet beter. Maar ik ben daar voor mezelf nog niet helemaal uit.” In de tweede set mocht Daphne Sgroot haar trainingsjack uittrekken. Met rake klappen liet de frêle Udense De Ring smullen: 25-15. De derde en vierde set was voor wat Bravo’99 betreft niet meer dan wat gespartel in de Udense bankschroef. De setstanden 25-18 en 25-17, met een mooie laatste klap van Bregje van den Heuvel, lieten weinig over van alle dappere bedoelingen uit Westerhoven.

[image=126893]


Lekker gespeeld

Daphne Sgroot stond er na afloop monter bij: Sgroot: “Lekkere wedstrijd. Ik baal er wel van dat ik er donderdag niet bij kon zijn. Ik moest echt naar een cursus. Het is veel te belangrijk, daar mag ik niets van missen. Vanavond heb ik lekker gespeeld. Dat maakt weer veel goed. Ben wel moe, maar dat is straks over.”

Setstanden: 25-21 25-15 25-18 25-17

[image=126892][image=126894]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant