Afbeelding

Festiviteiten op de St. Jozefschool

Onderwijs 12 keer gelezen
UDEN – Het was maandagochtend dubbel feest op de St. Jozef basisschool in Uden. Niet alleen de nieuwe Prins Carnaval van de school werd bekend gemaakt, er werden ook 550 beertjes aan de RAV (Regionale Ambulance Voorziening) overhandigd.

[image=127024]

De gymzaal zat volgepakt met kinderen. Op het podium stelen de dansmariekes van de St. Jozef de show. Enkele jongens gniffelen. Na het optreden van de dansmariekes, houdt de Prinses Carnaval van vorig jaar een afscheidswoordje. Haar taak zit er op. Aan de achterzijde van de gymzaal gaat een deur open. Han Manders van Stichting Goodbears of the World rijdt een brancard naar binnen, waar twee kinderen opzitten. Ze zijn niet te herkennen, aangezien hun hele gezicht in verband is gewikkeld.

[image=127021]

Zodra het verband is verwijderd, zien de leerlingen dat het Tijmen uit groep zeven is. Hij is de nieuwe Prins. Meteen volgt zijn eerste taak. Met de kerstactie zamelden de leerlingen van de St. Jozef geld in voor de stichting. Met dit geld werden beertjes aangeschaft, bedoeld als troost voor kinderen die door de ambulance worden opgehaald. “Hoeveel beertjes hebben we opgehaald denken jullie?”, vraagt een juffrouw. “Ik denk 50!”, roept een jongetje enthousiast. “Nee, dat is veel te weinig!”, countert de juffrouw. Nadat enkele leerlingen een getal hebben geroepen, komt er een antwoord dat er dichtbij het juiste aantal zit. “Ik gok dat er 555 beertjes van gekocht zijn!”, roept een meisje uit het publiek. De pupil zit er dichtbij. Van de opbrengst werden 550 beertjes aangeschaft. De nieuwe Prins overhandigde de symbolische cheque aan Han Manders. Na een groot applaus mochten de kinderen hun plaats in de klas weer opzoeken.

[image=127018][image=127019][image=127020][image=127022][image=127023][image=127016][image=127025][image=127253]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant