Afbeelding

Osse politici zijn 'echte bikkels'

Politiek 14 keer gelezen
OSS – Van een blik op de thermometer word je deze winter niet altijd even vrolijk. Regelmatig duikt het kwik onder nul en is het ideaal om lekker warm binnen een filmpje te kijken. Het is in ieder geval geen weer om verkiezingen te houden, zo vonden twee Kamerleden van de PvdA. In Oss vinden de politici echter niet dat er gezeurd moet worden.

[image=127342]

PvdA-leider Wouter Bos was niet erg te spreken over de uitspraken van Kamerleden Kalma en Heijnen. Volgens hen was het veel te koud om campagne te voeren. Landelijk zijn een aantal PvdA’ers ‘watjes’, lokaal spreekt fractievoorzitter Patrice van Geffen van ‘echte bikkels’. “Wij willen door weer en wind campagne voeren en dat gaan wij ook zeker doen. De beste ingrediënten om warm de campagne in te gaan, zijn een goed verkiezingsprogramma en een goed en gezellig team. Een paar goede schoenen helpt overigens ook wel.” Toch vindt Van Geffen verkiezingen zo net na de winter niet ideaal. “Als ik eerlijk ben, dan voer ik zelf ook liever campagne met mooi weer. Naast het feit dat ik dan niet zo snel koude voeten krijg, zijn de mensen op straat veel vrolijker.”

Rookworst
Fractievoorzitter Jan Ras van het CDA vindt dat Kalma en Heijnen beter iets anders kunnen gaan doen dan zich te richten op politiek. Hij zoekt de oplossing niet ver van huis. “Hier vlakbij hebben we een fabriek waar rookworst en soep worden gemaakt. Ik ken ook iemand die thuis overheerlijke erwtensoep kan maken. Ze krijgen van ons een halve rookworst erbij”, zegt hij. “Maar eigenlijk zijn ze helemaal niet geschikt voor de politiek als je niet tegen temperatuurswisselingen bent bestand. Politiek bedrijven doe je namelijk 24 uur per etmaal.” Ook de SP komt direct met een oplossing. “Ze moeten vooral een SP-das omdoen. En warme tomatensoep wil ook wel helpen”, zegt fractievoorzitter Paul Peters. Dat in november de gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden, maakt volgens Peters niets uit. “Dan is het net zo koud hoor.” Peters gaat samen met andere SP’ers binnenkort campagne voeren in Bernheze. Ook Gebert Lucassen van GroenLinks zit de komende weken niet stil. Als lid van het promotieteam reist hij met een bus Nederland af om mensen te overtuigen op zijn partij te stemmen. “Ik had heel graag deze periode in Oss campagne gevoerd. Het is altijd een hele leuke tijd. En bovendien krijg je het daar al warm van.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant