Afbeelding

‘Een goede bodem voor het carnaval’

Onderwijs 31 keer gelezen
VEGHEL – Worstenbroodjes, zult, balkenbrij en erwtensoep. Studenten van de opleiding Horeca, Toerisme en Voeding (HTV) van het Fioretti College bereidden vrijdag 12 februari een onvervalste Brabantse koffietafel voor bezoekers van het eigen restaurant. Ook enkele prinsen prikten een vorkje mee.

[image=127631]

“Gebruik jij split- of bolstererwten?” De erwtensoep zorgt voor een leuke discussie tussen Angelien Nooten en Tilly van Blokland. Beide dames komen elke vrijdag eten op het Fioretti College. “Het eten is hier altijd prima verzorgd”, zegt Nooten. “We zitten hier eigenlijk met z’n drieën, maar één iemand is vandaag ziek.”

[image=127636]

Elke week maken de leerlingen tegen een lage prijs een complete maaltijd voor belangstellenden. De studenten zijn ingedeeld in verschillende groepen. Een deel kookt, anderen serveren, verzorgen de aankleding of doen een stukje toerisme in de vorm van het organiseren van een reis rondom het thema. Niet toevallig is dat thema vandaag carnaval.

[image=127633]

Drie van de huidige prinsen uit de omgeving van Veghel, te weten Jorg van Lier (Beek en Donk), John van der Linden (Sint Oedenrode) en Joep Deckers (Erp) zijn bij de lunch aanwezig. Zij zaten alle drie ooit op de school. “Het eten is fantastisch en een goede bodem voor carnaval. Ze maken echte Brabantse gerechten die in mijn tijd nog niet voorkwamen”, vertelt Prins Joep d’n Urste terwijl hij een hap van het toetje, een rijstebavarois, neemt. “Ik heb hier op de oude LTS gezeten. Hun docent, Will Hanegraaf, heeft mij nog lesgegeven. Ik heb dan ook geen moment getwijfeld om te komen.”

[image=127635]

Docent Will Hanegraaf kijkt toe en stuurt waar nodig bij. “We hebben een aantal themaweken zoals Vancouver 2010, het WK Voetbal en de Tour de France. Het eten sluit daarbij aan. Vandaag is de aftrap van de eerste themaweek. Hier en daar moet nog wat bijgespijkerd worden. Je ziet dat een aantal mensen kei hard werkt en een aantal dat daar op meelift, maar dat houdt je altijd.”

[image=127632]

De leerlingen zelf hebben het goed naar hun zin. “Het is leuk om te doen. Elke dag leer je weer iets bij, en daar gaat het tenslotte om”, zegt ‘ober’ Jeroen van Collenburg.

[image=127630]

[image=127637]

[image=127634]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant