Afbeelding

SP: ‘Geen gemeentelijke steun aan FC Oss’

Sport 13 keer gelezen
OSS – Zowel sportief als financieel gaat het niet goed met FC Oss. De club staat er slecht voor in de degradatiestrijd en de gemeente wordt (opnieuw) gevraagd met een miljoeneninvestering de club op de rails te houden. Binnen de politiek is er grote verdeeldheid of de voetbalclub financieel geholpen moet worden. De SP is niet van plan geld in de club te steken en verduidelijkt dat met een folder.

[image=131048]

GroenLinks liet tijdens een commissievergadering enkele weken geleden al weten tegen steun van FC Oss te zijn. Het CDA stond wel open voor de aankoop van het stadion voor 3,2 miljoen, maar niet voor de extra 1,2 miljoen euro om de club schuldenvrij te maken. FC Oss-voorzitter Bert Zwanenburg wil dat bedrag hebben en vreest anders voor het voortbestaan van de club. De investering in het stadion is volgens veel partijen noodzakelijk voor het slagen van de Talentencampus. Tijdens de vergadering kwam naar buiten dat het merendeel van de gemeenteraad open staat voor de ‘transfer’ van 4,4 miljoen euro, maar volgens de SP is het absoluut nog niet zover. Met een huis-aan-huis verspreide folder laat de partij weten FC Oss absoluut geen geld meer te willen verstrekken. “Na de commissievergadering was er via de media een beetje een beeld ontstaan dat alles al in kannen en kruiken was en dat FC Oss zoveel miljoen zou krijgen”, aldus fractievoorzitter Paul Peters. “We hebben daar de nodige vragen over gekregen. Het leek ons verstandig om via een folder de inwoners van Oss duidelijkheid te geven. We willen zeggen dat wat er in de commissievergadering is besproken, niet definitief is.”

Niet geweldig
De Talentencampus is volgens de SP een aanwinst voor FC Oss. De titel van de folder ‘Talentencampus OK, Steun FC Oss nee!’ is echter veelzeggend. Peters: “FC Oss staat er sportief en financieel helaas niet goed voor. Wij zijn niet van plan opnieuw gemeentelijke steun aan de club te geven. De economische tijden zijn niet geweldig en een club helpen is niet de taak van de gemeente.” De SP wil zich eerst goed laten informeren voordat het een beslissing neemt. “We vinden de Talentencampus een heel mooi plan, maar van extra steun zijn we geen voorstander. Nu moet er gekeken worden wat de mogelijkheden zijn. De komende tijd moet gebruikt worden om oplossingen te zoeken. De samenwerkende partijen zijn aan zet.”
Bert Zwanenburg wil niet reageren op de pamflet. Volgens de voorzitter van FC Oss is het een intern politiek standpunt van de SP. In een reactie geeft hij aan alle vertrouwen te hebben in de goede afloop.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant