Afbeelding

Saturnus vrouwen halen uit in Oeffelt

Sport 5 keer gelezen
OEFFELT – De zege op het ontredderde Argos is er een die staat. Met flair, uitstraling en dominant gedoteerd spel lieten de Udensen geen spaan heel van de Oeffeltse tegenstander. Werd er thuis nog met 1-3 verloren, zaterdagmiddag in Sporthal MeerCamp was de 0-4 winst een uppercut die stond.

Foto en tekst www.peterkuijpers.nl

[image=131336]

Coach Joan van den Heuvel had in Oeffelt de beschikking over zijn volledige selectie. De Udenaar toverde weer een verrassende variant uit zijn hoge hoed. De herstelde Nieke van Driel kreeg het witte shirt van libero aan. Ze hield hiermee Sandra Rossen uit het team. Voor de opvallende keus valt Van den Heuvel weinig te verwijten. Behoudens het slot van de eerste set, speelde Van Driel een gedegen partij in de ook voor haar ongetwijfeld nieuwe rol.

[image=131331]

Krijgskleuren

Veel servicedruk en vooral goede aanvoer naar de ‘hakkers’ aan het net dreven Argos-coach Barry Hermans vaak tot wanhoop. De Oeffeltenaar verspilde snel zijn time-outs. Er is maar moeilijk een verklaring op los te laten, maar Saturnus straalde al vanaf de warming-up iets uit. Het team oogde fris en fruitig, maar vooral gretig. De krijgskleuren waren aangebracht. De eerste set was al een voorteken voor het verdere verloop. Het werd zelfs 12-21. Argos leek gekke dingen te gaan doen, maar verder dan 22-25 liet Saturnus het niet komen.

[image=131334]

Servicedruk

De tweede en derde set werden met vooral veel servicedruk een prooi voor de Udensen. Een paar prachtige pancake redddingen en enorme mokerslagen hielden het kijkspel spectaculair. Vooral de korte combinatie aan het net werden met regelmaat door Judith Verhagen en Bregje van den Heuvel kort over het net geslagen. Verhagen: “Donderdag heb ik niet of amper kunnen trainen. Ik had last van mijn kuit. Joan van den Heuvel heeft me toen wat oefeningen gegeven die hebben wonderen gedaan. Ik had nooit gedacht vandaag te kunnen spelen. Makkelijk als je arts als coach hebt.”

[image=131337]

Blokpunten

De bonus in de vierde set leek aanvankelijk wat ver weg. Veel wissels en Saturnus verloor de controle over de wedstrijd (6-0). Een time out van Van den Heuvel werkte helend. In het vervolg werd het beter. Daphne Sgroot was inmiddels weer in het team. (tweede en derde set wissel) De frêle Udense scoorde meteen twee blokpunten. Dankzij een veel lagere foutenlast dan Argos, goed uitgespeeld rallyspel en veel scores via de service ging ook de laatste set naar het Udense team.

[image=131335]

Van den Heuvel was (hoe kan het anders) tevreden. “Ja, dat mag ik wel zeggen. We hebben fantastisch gespeeld. Argos miste wel twee dames, maar zo is het altijd wat. Thuis had dit ons ook kunnen gebeuren, maar toen zat het niet mee. De verschillen waren toen klein. Vanaf het eerste fluitsignaal hielden we vanmiddag de druk hoog. We behielden steeds de controle over de wedstrijd. Dat bracht ons de winst.”

Setstanden: 22-25 12-25 16-25 20-25
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant