Afbeelding

Eerste bouwvergunning Volkel-West

Wonen 47 keer gelezen
UDEN - Wethouder René Peerenboom overhandigde maandag de eerste bouwvergunningen voor het CPO bouwproject Volkel-West aan de heer Van Tiel en het echtpaar Cornelissen. De officiële start van dit bouwproject is samen met de leden van de kopersvereniging Volkel-West gevierd. Maar eigenlijk betekent dit bouwproject een feestje voor heel Volkel, want sinds 1993 is dit de eerste keer dat er weer een nieuwe wijk gebouwd wordt in Volkel. "Een ontwikkeling die zeer belangrijk is voor de leefbaarheid in het dorp", aldus Peerenboom.

[image=131468]

“Iedereen staat te springen om het moment dat de schop de grond in kan op Volkel-West. Voor de leefbaarheid van het dorp is het van het grootste belang dat er nu eindelijk weer gebouwd kan worden. De wijk ligt weliswaar aan de buitenkant van Volkel, maar als straks ook op Niemeskant gebouwd kan worden, en daar hebben we goede hoop op, dan krijgt Volkel-West vanzelf meer aansluiting met de rest van het dorp.”
CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeversschap. Dit betekent dat toekomstige wijkbewoners zich verenigen in een kopersvereniging en samen opdrachtgever zijn voor de bouw. Zij bepalen zo in grote mate zelf hoe hun nieuwe woonwijk eruit moet gaan zien. Zelfs op de inrichting van de openbare ruimte en de verkaveling oefenen zij invloed uit. Wethouder Peerenboom: “Het verdient een grote pluim aan het bestuur en de leden van de CPO. Zij hebben heel veel tijd en energie in de nieuwe wijk gestoken. Het resultaat zal er dadelijk ook naar zijn. Een wijk van en voor Volkel!”.
Als de weersomstandigheden meewerken, start de bouw van de eerste woningen eind mei 2010. In totaal omvat het project 59 woningen aan de ‘Beekvloed’. Het wordt een gemêleerde wijk met woningen in verschillende categorieën, van starterswoningen van €140.000 tot vrije sector woningen van meer dan €240.000. Van de 59 woningen zijn er 55 reeds verkocht. En ook voor de laatste 4 huizen zijn kopers in beeld.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant