Afbeelding

Aansluiting A50-Eerdsebaan twee keer zo breed

Verkeer en vervoer 222 keer gelezen
VEGHEL – Een aanvang moet dit jaar worden gemaakt en in 2011 moet het gereed zijn: een flink uitgebriede aansluiting van de afrit A50 op de N622, ofwel de Eerdsebaan. Verkeer op de A50 dat vanuit de richting van Uden afslag Eerde neemt, komt terecht op een vierbaans situatie: een dubbelbaans afslag naar rechts én naar links.

[image=131607]

De gemeente Veghel gaat de afslag samen met Rijkswaterstaat en de Provincie betalen. In totaal kost de aanpassing zo’n € 3 miljoen; maximaal 20% daarvan komt voor rekening van Veghel. “Maar dat vinden we aan de hoge kant”, geeft wethouder Van Burgsteden al aan, die in onderhandeling is met de twee andere partijen.
Momenteel is er onder aan de afslag maar één baan voor linksaf en één voor rechtsaf. De verkeersdruk is echter veel te groot; regelmatig staat er een file die terugloopt tot op de uitvoegstrook op de snelweg. “Daarom hebben we bij de provincie aangegeven dat we gráág maatregelen willen. En dan is ‘graag’ nog zacht uitgedrukt”, vervolgt de wethouder. “Want het levert gevaarlijke situaties op.”
De provincie voerde een studie uit, waarbij onder meer ook Rijkswaterstaat en dorpsraad Zijtaart betrokken werden. Tien varianten bekeken zij, maar oplossingen als ‘vrije afslagen’ en rotondes haalden het niet. Uit een gemodelleerde weergave van de situatie kwam de dubbele verbreding als enige goede oplossing naar voren. Ook de verkeersregelinstallatie ter plaatse wordt anders ingesteld. “Ik ben heel gelukkig met deze oplossing. Nú willen we vooruit, de vaart erin houden”, besluit Van Burgsteden. Dit jaar wil hij een aanvang maken met de werkzaamheden, die in 2011 afgerond moeten worden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant