Afbeelding

Stap voorwaarts Mondo Keien Meeting

Sport 22 keer gelezen
UDEN - Deze zomer wordt het Europees Kampioenschap atletiek gehouden in Barcelona. Nu de Nederlandse atletiek behoorlijk in de lift zit heeft de Nederlandse Atletiekunie een traject uitgestippeld om meer bekendheid te geven aan de nationale toppers die wellicht medaillekansen hebben tijdens het internationale kampioenschap in Barcelona.

[image=131750]

Het traject heet toepasselijk: The road to Barcelona. Tijdens de vier grootste baanwedstrijden deze zomer doet de atletiekunie er alles aan om haar toppers aan het publiek te laten zien. De volgende wedstrijden werden aangewezen: de FBK Games in Hengelo, dit jaar met een IAAF World Challenge label op 30 mei, de Gouden Spike in Leiden, een topmeeting in het nationale Spar-Baancircuit op 12 juni, de Mondo Keien Meeting in Uden, de andere Topmeeting in het Spar-Baancircuit op 3 juli en het Spar-Nationaal Baankampioenschap Atletiek in Amsterdam op 17 en 18 juli.

Toppers
Voor Uden is het deel uitmaken van de Road to Barcelona weer een stap in de jaarlijkse vooruitgang dat het evenement doormaakt. Nationale toppers worden door de bond nu enorm gestimuleerd om in Uden deel te nemen. Ger Janssen, voorzitter van Stichting Evenementen A.V. De Keien: “We gaan er dan ook van uit dat bijna de voltallige Nederlandse selectie aanwezig zal zijn. Voor het Brabantse publiek één van de weinige kansen om deze atletiekhelden in Nederland live aan het werk te zien voordat zij naar het EK afreizen.”

De Mondo Keien Meeting vindt plaats op zaterdag 3 juli in Atletiekstadion De Kuip in Uden. Het Hoofdprogramma start om 16.00 uur. De wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door, Spar, Mondo en Cor van de Wiel de fietsspecialist. Meer informatie kan gevonden worden op www.keienmeeting.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant