Afbeelding

Osse atlete zilver op NK Hoogspringen

Sport 222 keer gelezen
OSS – Elisa Blom werd vorige week tweede tijdens het NK hoogspringen voor junioren in Apeldoorn. Ze sprong 1,65 meter hoog. Omdat de techniek er helemaal is ingesleten, heeft ze hiervoor nauwelijks hoeven trainen.

“Dit was eigenlijk de meest ontspannen wedstrijd ooit”, bekent Blom. Vroeger had ze slapeloze nachten en kreeg ze voor een wedstrijd geen hap door haar keel. Nu ging ze de wedstrijd heel kalm in. “Maar als je samen met je tegenstanders gaat warmlopen, beginnen de zenuwen toch wel te komen.”
Blom is op haar zesde de atletiekwereld ingerold door met haar vriendinnetje mee te gaan naar een training. Op haar vijftiende is ze gescout en verliet ze A.V. OSS’78 en vertrok ze naar de Vughtse club Prins Hendrik. Hier kreeg ze te maken met een vervelende peesontsteking die niet meer overgaat.

Dieptepunt
Blom: “De blessure is een groot dieptepunt voor mij. Ik pakte vaak veel punten op het onderdeel hordelopen. Dit was mijn favoriete onderdeel, maar ik heb moeten besluiten om het op geven.’’
Tijdens de Europa Cup kwam Blom in een dal terecht en wilde bijna stoppen met atletiek. “Mijn sprinttrainer heeft me er doorheen gesleurd en samen hebben we besloten om me op één onderdeel te richten en dat is hoogspringen geworden. Ik krijg aangepaste trainingen en na vijf maanden zat ik al tien centimeter boven mijn persoonlijk record, die nu op 1,70 meter staat.”

Hoogtepunt
Na dieptepunten komen ook weer hoogtepunten. Zo vertelt Blom dat afgelopen zomer voor haar een ultiem hoogtepunt was. “Ik had er weer een lange tijd uitgelegen door mijn blessure, maar na twee weken trainen besloot ik toch deel te nemen aan het NK. Volledig onverwachts werd ik eigenaar van de bronzen medaille. Dit gaf mij weer enorm veel zelfvertrouwen.”

[image=131761]

Besef
De atlete heeft atletiek niet op de eerste plaats staan. Ze is ook druk bezig met de opleiding Hout, Meubel en Interieurbouw in Eindhoven. Atletiek doet ze puur voor de gezelligheid en voor de leuke toernooien. Trainen doet ze tegenwoordig niet meer zoveel als vroeger en Blom gaat niet alles opgeven voor deze sport. “Het besef kwam toen ik het boek las van Ellen van Lange.” Van Lange is een atlete die een gouden medaille op de Olympische Spelen wist te winnen. Hier heeft ze een boek over geschreven, genaamd: ‘De kunst van het winnen’. Blom legt uit: “In het boek las ik dat ze het contact met haar ouders verloor en dat de relatie van zes jaar met haar vriend stukliep. Zo’n soort dingen heb er niet voor over.”

Verwachtingen
Blom zit nog alleen dit jaar in de categorie junioren. Haar doel is om op het laatste NK outdoor goed te presteren. Hierna komt ze terecht in de categorie senioren en daar ligt de lat weer een stuk hoger.

(Foto: Sebastiaan Durand)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant