Afbeelding

De Zevenster bijna klaar voor tronenwedstrijd

Onderwijs 15 keer gelezen
UDEN – De troon van vrije basisschool De Zevenster is bijna af. De school is dit jaar de enige Udense deelnemer aan de jaarlijkse Savantis Tronenwedstrijd. Ongeveer honderd basisscholen uit het hele land beschilderen een eigen troon, waarmee ze strijden om een plekje in de landelijke finale.

[image=131783]

Tien kinderen uit groep zeven en acht zijn aan de slag gegaan met verf en kwasten. Voor een periode van zes weken werken ze twee uur per week aan hun troon. Elke deelnemende school wordt geïnstrueerd en begeleid door een schilder van een schildersbedrijf uit de buurt. “Het enige wat ik doe is begeleiden en tips geven, maar ze hebben alles zelf geschilderd”, aldus begeleidster Mieke van Rosmalen. De groep bedenkt eerst een thema en werkt deze daarna uit. Volgens Van Rosmalen weten veel kinderen niet wat voor soorten verf er zijn, dat er uberhaupt iets geschilderd wordt en hoe iets dan geschilderd wordt. “Door de actie komen kinderen op de basisschool al in aanraking met het latere beroep.”
Als de Udense basisschool zich door de regionale finales werkt, kunnen ze naar de nationale finale in het Archeon. De kleine kunstenaars geloven er in ieder geval in. Wanneer Van Rosmalen aan de kinderen vraagt of ze gaan winnen, klinkt er een oorverdovende: JA!.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant