Afbeelding

Talent bij finale Lions Muziek Concours

Muziek 45 keer gelezen
UDEN – In een goed gevuld Theater Markant in Uden werd zondag de finale van het Lions Muziek Concours 2010 gehouden. Dertien deelnemers, waaronder een kwartet, uit een grote regio gaven blijk van hun enorme muzikale talent.

[image=131826]

Door samenwerking tussen de regionale muziekscholen Mik, CKVU, Meander en Muzerije en het organiserende Lionsclub Uden-Veghel, kregen deze jonge leerlingen een unieke podiumervaring. “Na maanden van repeteren en voorbereiding hebben deze jongens en meisjes eindelijk de grote finale bereikt”, aldus Maarten van Asseldonk, president van Lionsclub Uden-Veghel. “Het echte werk op een groot podium voor een echt publiek. Voor de meeste artiesten is het ook de eerste uitvoering in zo’n mooie ambiance.”

[image=131823]

De deelnemers waren Ferdy Hubers op euphonium, Sara Tjon op piano, Oscar Trompenaars op saxofoon, Anne Wientjes met de marimba, Indra Heerkens met de gitaar, Sjeng Mueurmans op piano, Mart Boumans met de saxofoon, Peter Paul van Voorst op cello, Bryan Segers op de piano, zanger Joija Rath, Julia Koenen op bugel, Chaim van den Boom op piano en het klarinet kwartet Marleen van Hamond, Laura Romijnders, Lian van de Veerdonk en Marjolien van der Aa.

[image=131825][image=131824]

De negen jaar oude Indra Heerkens krijgt pas twee jaar muziekles in Veghel. Op zijn klassieke gitaar leek hij op dat grote podium echter geen last te hebben van zenuwen. De deskundige jury bestaande uit Colijn Buis, Hannie van Veldhoeven en Jeroen Doomernik hadden de lastige taak om de nummers 1, 2 en 3 aan te wijzen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant