Afbeelding

‘Niemand wil een repetitie missen’

Muziek 87 keer gelezen
UDEN - “Veel leden van het eerste uur zagen er als 40+ kazen uit”, vertelt Harrie van Berlo, de enige muzikant van Blaasorkest 40 + die ook al bij de oprichting lid was. Dat is precies 25 jaar geleden en dus reden voor een muzikaal feest op zondag 21 maart in De Vrije Teugel in Uden.

[image=131996]

Dik en carnavalesk, dat was 40 plus in de begintijd en wat hebben ze gelachen toen er een echte ‘40-plusser’ op zijn trompet ging zitten. “Die kon daar niet tegen en mocht meteen in de kliko.” Maar een dweilorkest is 40 plus allang niet meer. “We zijn een echt zitorkest”, vertelt saxofonist Jan Verbruggen. “Een dweilorkest loopt over straat, maar wij spelen altijd op een podium, ook al is dat niet altijd een verhoging.” Last van elkaar hebben de blazers dan niet, vertelt Thijs van Dinteren: “Nee, wij maken geen lawaai, maar muziek en dan moet je elkaar kunnen horen.”
Ook het cliché ‘zonder drank geen klank’ gaat niet op voor Blaasorkest 40 plus. Gezelligheid is ook niet het allerbelangrijkste: “We maken muziek en dat doen we op een manier waar we lol in hebben”, weet Jan. “Drank hebben we niet nodig.”

Jubileumconcert 25 jaar Blaasorkest 40 + met medewerking van Dommelvolk uit Sint Oedenrode, beide onder leiding van Peter Willems. Zondag 21 maart 14.00 uur in De Vrije Teugel, Bedafseweg 22 in Uden. De entree is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant