Afbeelding

Vriendschapscursus voor senioren

Column 20 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83645]

Vreemd, hoe ouder ik zelf word, hoe meer ik ervan overtuigd raak dat we ouderen meer moeten respecteren. Want inderdaad, je leest het goed, ik raak ook op leeftijd. Okay, voor een blinddate hoef ik nog niet met een schop naar de begraafplaats. Ik plas ook nog niet zoals sommige mensen stotteren. Een groene banaan is nog geen risicoaankoop voor mij, maar ik merk wel dat het wat minder wordt allemaal. ’s Morgens maak ik hetzelfde geluid als mijn nadruppelend koffiezetapparaat. In een restaurant kijk ik sinds kort eerst naar het eten en dan pas naar de serveerster. En ik heb inmiddels droge dromen en natte scheten. Vroeger was dat andersom. Ik dacht van de week zelfs even aan viagra. Met dat spul heb je een erectie van 36 uur, las ik. Zucht. Vroeger noemde ik dat “weekend”.

Het gaat dus gebeuren! Ik kruip naar de 55 jaar. En die mijlpaal hoop ik ook daadwerkelijk te passeren, want dan mag ik ernaartoe. Jawel, samen met al die andere kale en verkleurspoelde kameraden uit Uden, Veghel, Boekel, Landerd, Heeswijk, Dinther en Loosbroek mag ik dan naar de Vriendschapscursus voor Senioren alwaar ik antwoord ga krijgen op de twee cruciale vragen des levens: 1. Maak je als je oud bent nog makkelijk vrienden? 2. Wat verwacht je eigenlijk van vriendschap als je ouder bent?

Op vraag 1 zou ik nu antwoorden: NEE, als je ouder wordt maak je nauwelijks nog vrienden. Daar ben je veel te kieskeurig voor geworden. De tijd tussen het moment dat je iemand een lul vindt en dat je dat ook daadwerkelijk zegt, wordt steeds korter. Laat staan dat je op die leeftijd nog vriendinnen zou maken. Kijk, vrouwen van die leeftijd hebben uiteraard nog van alles in huis (alleen 20 centimeter lager) en als man heb je nog wel degelijk de drang dat je er achteraan moet … maar je hebt geen idee meer waarom? Mannen denken maar aan één ding maar wat is dat ook alweer? Zoiets. En zo komen we vanzelf uit bij vraag 2: Wat kun je, als je 55 bent of ouder, nog verwachten van vriendschap? Tja, naast zo nu en dan een gratis incontinentieluier, hoop ik dat ze me tegen die tijd nog ’s laten winnen als ik bij het rikken een open piek met een praatje probeer. En dat is ‘t. Maar goed, of dat klopt zal ik pas over 5 jaar horen. Kan ik me wel alvast opgeven … nu ik nog kan schrijven?

Een nadruppelend weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant