Afbeelding

Steeds meer mooi uitgedoste loopgroepen in de carnavalsoptochten

Column 4 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83643]

Boven de 50 is het eigenlijk iedere ochtend carnaval, heb ik gemerkt. Je staat voor de spiegel en denkt “jee wat een leuke pruik, en dat masker met die gekke wallen, niks meer aan doen”. Je word ook steeds slimmer als je wat ouder wordt. Ik had in Uden anderhalf uur op de optocht van de Knoerissen staan wachten en toen de eerste wagen heel traag voorbij kwam gewaggeld besloot ik om de optocht versneld door te spoelen ... door er tegenin te gaan lopen. Slim niet? Binnen een kwartier was hij voorbij. Misschien heb je me zien lopen. Ik was verkleed als moeder. Dus tegen iedereen die ik tegenkwam zei ik dat ze ’s wat vaker moesten bellen en of ze geen dikkere kleren aan hadden kunnen doen. Nou ja, eigenlijk ging ik verkleed als iemand die het enorm naar zijn zin heeft, want persoonlijk heb ik niet zoveel met carnaval.

Ik ben diezelfde middag ook nog even naar het Vinkelse Kafland gereden. Op de Lindenlaan bestond de optocht daar nog uit één persoon. Hij lag in de berm en moest zich duidelijk aan de grond vasthouden om niet weer om te vallen. Ondertussen zwaaide hij heftig heen en weer met een fles sterke drank. Volume 35 procent, en zo hard zong hij ook. Iets over de ballen van de koningin, als ik het goed verstond. Ik draai mijn raampje open en de beschonken man herkent me zowaar. “Heee van de Virdonk, witte gij hoeveul bulten ik op munne kop heb staon?”Ik tel er zo op het eerste oog drie. “Bedankt, dan he’k nog vier lantaarnpeul te gaon vur ik wir thaus ben.” Of hij nu inmiddels nuchter is, weet ik niet. .

Voor alle doorgezakte carnavalsvierders komt hier een goede tip. Allereerst wil ik even zeggen dat ik helemaal niet vind dat drank slecht is. Integendeel: Een mens moet regelmatig wat drinken en iemand die zegt dat hij een week zonder drank kan …is een kameel. Een slok op zijn tijd is juist goed voor je gezondheid. Zeker alcohol want dat doodt de meest vreselijke bacteriën. Een barkeeper is dus eigenlijk een apotheker met een zeer beperkt aanbod. Maar net als bij die andere medicijnen geldt de regel: Maak de kuur af en dan stoppen. Je hebt de afgelopen week 5 dagen geslikt dus nou is het genoeg geweest. Probeer het ’s met gewoon sinaasappelsap. Dat is drie wodka jus … zonder wodka. Proost alvast.

Een doorgezakt weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk







Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant