Afbeelding

Tafeltennisser Erwin Andriessen bleef ongeslagen in tournooi in Veghel

Column 53 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83644]

Naar schaatsen kijken, wat is daar nou aan? Het is net alsof je naar een wasmachine zit te kijken waar om de zoveel seconden een rooie BH langs komt gedraaid. Zag je dat? Hij versnelt nu naar een rondje van 29,6! Hou toch op. Het is allemaal zó saai. En zo oud als de weg naar Saporo. Nee, waar blijven de nieuwe Olympische wintersporten? Reuzeslalom op de mountainbike of het hilarische hink-stap-wak! Van een kennis hoorde ik dat in Japan het Sumo-ijsdansen aan populariteit wint. Dat is pas echt “survival of the fattest”. Dit gerucht hoorde ik trouwens in het café, dus of het klopt vraag ik me nu wel af.

Wat me het meest tegenstaat van die Olympische Spelen is de alles verslindende aandacht. Heb jij het bericht “Schizofreen begint eenmanszaak in Eerde” gelezen? Nee, dus. “Anky van Grunsven heeft hippotitis B.” of “Paren bij panda’s faalt, Geffense dierenarts neemt het over”. Nee, allemaal gemist vanwege die dekselse Olympische Spelen! En Anky zal dat worst wezen, die komt straks wel weer boven drijven. Maar er zijn nou eenmaal sporters die eenmalig iets unieks presteren maar die door Vancouver volledig worden ondergesneeuwd. Neem Erwin Andriessen die zaterdag voor TTCV in Veghel speelde . Ook hij heeft hier jaren naar toe gewerkt. Zijn gezin, zijn werk, zijn vrienden hebben hem jaren ontzien. Want ze wisten, in februari 2010 komt het grote moment! Dan moet het gebeuren. En zie daar, ondanks die immense druk, wint Erwin deze tafeltenniswedstrijd: Het (bijna) ultieme resultaat, maar wie weet het? Niemand. Of nou ja, ik dan … en zijn familie, maar verder niemand. Het is zó oneerlijk!

Maar ik herken dat wel. Ik ben laatst derde geworden op het WK afstanden in Wijbosch. Heb jij het ergens gelezen? Nee dus, maar het is wel echt waar. Ik werd daar pas in de halve finale geklopt met slechts 18 kilometer. Bij de vraag Moskou- Wladiwostok gebruikte ik de ANWBtabel en die zat er dus net iets naast, zo bleek. En mijn wereldrecord scheren met één mesje dat ik onlangs op 32 maanden en 3 dagen heb gezet. Weet iemand dat? Natuurlijk niet. Van de week heb ik zelfs in amper 6 uur een IKEAkast in elkaar gezet en ik hield niet meer dan 16 schroefjes en een onduidelijk plankje over. Zie ik Irene Wüst niet doen. Puh.

Geen ondergesneeuwd weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant