Afbeelding

CDA en Partij van de Arbeid krijgen grote klappen

Column 59 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83646]

Een mooie kop, niet? “CDA en Partij van de Arbeid krijgen grote klappen.” Had ik op woensdagmiddag al bedacht, want toen moest ik dit stukje inleveren. Geen kunst hoor. Na de val van ons kabinet zag ik de verkiezingsuitslag al voor me.Dat de PvdA en het CDA zouden gaan inleveren ten gunste van de lokale partijen ? Ik zag het aankomen. Wil je binnenkort nog een bedreigde diersoort behouden dan moet je het beest invriezen; binnen twee jaar bestaat er bij de NPS een praatprogramma voor kleuters met de titel “Rondom Drie”; en in 2015 valt het hebben van een mobiele telefoon onder de Rechten van de Mens. Zo moeilijk is voorspellen nou ook weer niet.

Voor de geïnteresseerden zal ik ook even zeggen hoe het vanaf nu verder zal gaan. Nou, ondanks of dankzij de kabinetsval komt de PvdA bij veel gemeentes toch weer in de coalitie terecht. Zo mogen ze in Oss straks wederom aanschuiven naast de SP. In Uden wordt het kiele kiele maar dat gaat ook net lukken … En jammer, maar in Maasdonk lukt dat dus net niet.

Rest de vraag: is dat erg ? Neuh, valt wel mee. Wat is namelijk de overeenkomst tussen het gemeentebestuur en een kinderspelletje op straat? Nou, in het begin lijkt het nog leuk maar voor je het weet heb je stront aan de knikker. En sneller dan je als wethouder in de gaten hebt. Het gekluns begint eigenlijk al op dag één. Valt na je beëdiging automatisch een deel van je hersenen weg? Serieus, als ik ze soms hoor praten denk ik, had mijn vriendin maar zo’n slecht geheugen. En telkens maken ze weer dezelfde fout …terwijl er toch keuze zat is in stommiteiten. Ze halen openbare toiletten weg en hopen dan dat niemand meer hoeft te plassen, en verhogen het parkeergeld zodat er dan zogenaamd meer plek is …!? Ja joh, zet de weg naar het crematorium af, dan gaan er geheid wat minder mensen dood, nou goed? Voor ieder probleem blijkt dan ineens een oplossing te bestaan …die niet werkt. Nee, als politicus zou ik blij zijn met dit verlies. Even geen wethouderlijk gestumper. Maar goed, wie ben ik? Voor mij is het politieke bedrijf sowieso niks. Die ellenlange strijd om het laatste woord, brrr. En al die regeltjes!? Binnenkort moet je zelfs voor het bouwen van een feestje een vergunning aanvragen bij Bouw en Woningtoezicht !? Nee, petje af voor degene die zich inzetten voor de publieke zaak, maar aan mij is het niet besteed.
Tot slot een laatste voorspelling: de gemeenteraadsverkiezingen zullen weinig veranderen. Logisch, anders had de regering ze allang afgeschaft.

Een onvoorspelbaar weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant