Afbeelding

Volkelse pastoor Hooijmans overleden

Religie 92 keer gelezen
VOLKEL - Emeritus - pastor Harry Hooijmans is woensdagmiddag in het Catharinaziekenhuis in Eindhoven overleden aan de gevolgen van kanker. Hij was anderhalf jaar geleden al succesvol geopereerd, maar de ziekte had zich ook verplaatst in zijn lichaam. Pastoor Hooijmans is rustig en in vrede ingeslapen.

In september 2007 nam Harry Hooijmans afscheid als pastoor van Volkel, het dorp waar hij graag bleef wonen. Terug naar zijn geboortestad Den Bosch wilde hij niet meer, zo vertelde hij aan het Udens Weekblad. “Veel te anoniem! Dat is pas echt eenzaam. Hier in Volkel is dat anders: vanmiddag riep een jongen die een paar jaar geleden zijn vormsel gedaan heeft: ‘Hé Harry!’ Dat vind ik gewoon leuk!”
Pastoor Hooijmans was een man uit het tijdperk van bisschop Bekkers. “De mensen centraal stellen”, zo vertelde hij en over de dood zei hij: “Wat er hierna is, weet ik niet, maar ik geloof vast dat het doorgaat.”

[image=132091]

Dinsdag 16 maart om 10.30 uur wordt in de kerk van Volkel afscheid genomen van pastoor Hooijmans waarna hij op het parochiekerkhof begraven wordt. De avondwake is op maandag om 19.00 uur in dezelfde kerk. Er is gelegenheid afscheid te nemen van de pastor in zijn vertrouwde pastorie naast de kerk op zondag van 14.00 tot 15.00 uur en op maandag na de avondwake.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant