Afbeelding

Burgemeester enthousiast ontvangen op Bedir

Onderwijs 30 keer gelezen
UDEN - "Nee, dit is niet de eerste keer dat er een beroemdheid in de klas komt", zegt een meisje uit groep 8 van Islamitische basisschool Bedir, net na het bezoek van burgemeester Henk Hellegers. "We hebben ook al schrijvers in de klas gehad. Wie het leukste was? De burgemeester!", zegt ze zonder aarzelen.

[image=132097]

Burgemeester Hellegers bezoekt, over een periode van enkele weken, alle basisscholen in de gemeente Uden. Hij is deze donderdag voor het eerste op een Islamitische basisschool. "Nee, dat maakt voor mij geen enkel verschil. Dit is gewoon een basisschool als alle andere."
En dat klopt. Want net als op de eerdere scholen die Hellegers bezocht trekt zijn ambtsketen - ook hier soms 'medaille' genoemd - veel aandacht. Iedereen wil het sieraad aanraken. "Ik dacht dat ie oranje moest zijn, de kleur van Nederland, maar hij is van echt zilver", roept een meisje uit.
Ook in prestaties blijkt Bedir een school als alle andere. Directeur Henk 't Jong: "We zijn succesvol in de leeropbrengsten. We zitten net boven het landelijk gemiddelde. Daar is ook erg hard aan gewerkt en veel in geïnvesteerd." Het enige wat Bedir anders maakt is de nog altijd strenge beveiliging, met camera's en een deur die overdag op slot blijft. Een uitvloeisel van 2004, toen Bedir werd getroffen door brandstichting, in de roerige tijd na de dood van Theo van Gogh. "Alleen de kinderen uit groep 8 kunnen zich daar nog iets van herinneren. Bij de ouders blijft dat natuurlijk wat langer hangen. Dat we de boel nu nog steeds goed beveiligen heeft trouwens niets met Uden te maken. Dat is landelijk. Het gedoe in Den Haag baart nog wel eens zorgen. Het is niet zoals in de tijd van Pim Fortuin. Nu is het toch wel wat democratischer. We blijven echt niet in het verleden hangen, het is gewoon een stukje veiligheid." Daar heeft de burgemeester begrip voor. "Het lijkt er in Den Haag vaak op dat er bruggen worden afgebroken, in plaats van bruggen bouwen." De kinderen van Bedir hebben hier allemaal geen boodschap aan. Die vinden het prachtig dat de burgemeester een bezoekje aan hun school brengt.

[image=132098][image=132099][image=132100][image=132101][image=132102]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant