Afbeelding

Udens College zamelt geld in voor Lucai

Onderwijs 21 keer gelezen
UDEN - De 3 vwo klas van het Udens College heeft maandag €280,20 uitgereikt aan Stichting Lucai. Tijdens de bijeenkomst legden de kinderen uit hoe ze het geld in hebben gezameld. Ook kwam Arnoud van Velzen, initiatiefnemer en bestuurder van Stichting Lucai, langs om te vertellen over de stichting.

[image=132459]

De vwo klas heeft het geld opgehaald met een economieproject genaamd gym+. 4 uur per week kreeg de klas om een bedrijf op te starten en er winst mee te maken. De klas bedacht drie producten, waarvan de ‘Bl33p’ als aantrekkelijkste werd verkozen. De ‘Bl33p’ is een klokje in de vorm van een poppetje met buigbare armen en benen. Het apparaatje bezit een alarmfunctie en is verkrijgbaar in de kleuren rood, blauw en groen.
Op school werd het klokje voor €2,99 verkocht. Ondertussen zijn alle producten verkocht, waaronder 250 stuks op de opendag van het Udens College, 100 op school tijdens de pauzes en 200 aan de school als cadeau voor internationale uitwisselingsstudenen. De winst werd samengevoegd en uitgereikt aan Stichting Lucai.
Stichting Lucai richt zich op de broertjes, zusjes en ouders van zieke kinderen. Omdat die volgens de stichting vaak over het hoofd worden gezien. “Niemand vraagt hoe het met hun gaat, iedereen vraagt hoe het gaat met het zieke familielid,” zegt Van Velzen. Stichting Lucai is zeer blij met de actie en gaat kijken naar mogelijke vervolgstappen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant