Afbeelding

Kim Foppen en Jouke Zijlstra naar WK

Sport 61 keer gelezen
UDEN - Het Flik-Flak Acrogymteam Kim Foppen en Jouke Zijlstra heeft zich zondag weten te kwalificeren voor de Wereldkampioenschappen Acrogym deze zomer in Polen. Het senior mixpair voldeed ruimschoots aan de limiet van 79.500 punten. De twee lieten bovendien een uitstekende indruk achter.

[image=132513]

Het WK-ticket kan als een kroon op jarenlange trainingsarbeid worden gezien, ook al vormen Kim en Jouke sinds een half jaar een team. Trainster Jacqueline Martens is dan ook buitengewoon trots. “Ongelooflijk wat Kim en Jouke hebben gepresteerd. Alles viel precies op de goede plek vandaag. We wisten dat het erin zat, maar je moet het die dag maar wel even doen. Dat hebben ze gedaan. En hoe!” Voor Flik-Flak is de WK afvaardiging van Kim en Jouke een unieke gebeurtenis. Nog nooit eerder stond een Acrogymteam van Flik-Flak op een Wereld- of Europees kampioenschap.
In hetzelfde weekeinde kwamen diverse andere teams van Flik-Flak/V&K Uden in actie bij de wedstrijd die tevens in het teken stond van kwalificatie voor de Nederlandse kampioenschappen. Bij de damesgroepen jeugd eindigden de teams van Esther de Wolff-Yara Zwaans-Sofieke School en Sanne Paauwe–Lisa Wijdeven–Denise Brouwer op een zesde en zevende plaats. Met hun puntentotaal voldeden beide teams aan de zogenaamde lage WK-norm, wat betekent dat zij in totaal nog drie kansen krijgen om zich te kwalificeren voor de Wereldkampioenschappen. De junior damesgroep Nina Zwaans, Melanie Boom en Sanne Donker Flik-Flak/V&K bezetten een vierde plaats. Hannah Zwaans en Charlotte Laane (damespaar jeugd) Flik-Flak/V&K eindigden op een achtste plaats. Goud was er voor de B-lijn damesgroep Noëlle Paas, Sara Doomernik en Mayke Eichholtz en zilver voor Mariska van de Water en Manouk Nielen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant