Afbeelding

Opnieuw ophef in Pnemstraat

Verkeer en vervoer 84 keer gelezen
UDEN - Nauwelijks twee dagen nadat het college van B. en W. besloot om de Pnemstraat in Uden weer voor het verkeer te openen, is er opnieuw grote ophef in het straatje. De bewoners die vóór de afsluiting zijn klagen dat de gemeente de paal te vroeg heeft weggehaald. De rode paal is namelijk woensdagavond weggehaald. Henk de Vries heeft de straat nu zelf afgesloten, met zijn bus en paardentrailer.

[image=132515]

"De paal is niet door de gemeente weggehaald", zegt wethouder Marcel Delhez. "Dat kan ook niet, want er loopt nog een procedure. Formeel kan er nog steeds beroep en bezwaar worden aangetekend tegen het besluit." Volgens de heer Van der Zanden, een bewoner van de Pnemstraat die zijn straat wel open wil houden, verdween de paal woensdagavond rond 21.30 uur. "Er verdwijnen wel vaker palen", zegt de wethouder, "wij rijden 's avonds echt niet meer rond met wagens van de gemeente."
Bewoners Martien Den Dekker en Henk de Vries, die de Pnemstraat wel afgesloten willen hebben, namen donderdagochtend meteen contact op met de gemeente, in de veronderstelling dat het wel de gemeente was die het paaltje heeft weggehaald. "De ambtenaar schrok ervan en zei dat de paal inderdaad nog niet weggehaald mocht worden. Ze heeft toegezegd dat het paaltje zo snel mogelijk wordt teruggeplaatst", aldus Martien den Dekker.
Een stukje verderop staat de heer Van der Zanden te kijken. Hij snapt alle ophef niet en ook niet waarom zijn buren de Pnemstraat willen afsluiten. "Ik ben blij dat het paaltje weg is. Toen het er nog stond had ik van elke auto die hier kwam, dubbel zoveel last want ze moesten allemaal omkeren. Voor de vuilnisophaaldienst, de bakker en de postbode is het ook ellende als de Pnemstraat afgesloten is. Die boomstammen langs de weg zijn ook verschrikkelijk. Ik heb er echt geen last van als er voor mijn huis in de berm wordt geparkeerd. Integendeel, ik vind het leuk om hier een praatje te maken. Ook voor de mensen van Naat Piek is het vervelend als de Pnemstraat is afgesloten. Dat hier overlast van verkeer is, is echt klets. Ik ben blij dat de gemeente het besluit terugdraait."
Daar zijn Martien den Dekker en Henk de Vries het niet mee eens. "Wij hebben wel veel last van het verkeer. Niet zozeer van hangjongeren, want die zitten meer op het parkeerterrein van Naat Piek", zegt Den Dekker. Henk de Vries is, als altijd, strijdvaardig. "Ik laat mijn bus en trailer midden op de weg staan, tot het paaltje terug is."

[image=132514]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant