Afbeelding

Aula van Udens College verbouwd

Onderwijs 21 keer gelezen
UDEN – De verbouwde aula in de vmbo-sector van het Udens College is gisteren gepresenteerd. Leerlingen uit het derde en vierde leerjaar werden tijdens de opening kort toegesproken en kregen een broodje en drankje.

[image=132516]

Na 4 maanden verbouwen, is de aula eindelijk af. De 350 leerlingen uit bovenbouw theoretisch pasten niet meer in de oude aula. Daarom besloot de school binnen de bestaande bouw ruimte te vinden voor een uitbreiding.
Voorheen was de aula een gymzaal met een verlaagd plafond. Nu hebben ze het verlaagde plafond helemaal weggehaald. In de ruimte die daardoor gecreëerd werd, hebben ze een vide gebouwd. Op de nieuwe verdieping hebben ze allemaal gekleurde blokken gezet waar leerlingen kunnen relaxen. Ook zijn er nieuwe vloeren geplaatst, is er flink geschilderd en heeft de aula nu een tribunetrap. Vooral die laatste springt in het oog. Een hoge, vrij steile, tribune waar de leerlingen op kunnen zitten. “We hebben voor zo’n tribune gekozen, omdat je er veel leerlingen op kwijt kunt,” zegt Erwin van de Sande, de facilitair manager.
Voor de verbouwing heeft de school geen geld van de gemeente gekregen, door de noodzaak heeft de school het uit eigen zak betaald. “Dit gaat wel ten koste van onderwijskundige ontwikkelingen,” zegt René Mareffe, afdelingsleider bovenbouw theoretisch.
Ook de scholieren zijn blij met de veranderingen. “Er is een leuke sfeer, ook zijn er nu veel leuke kleurtjes. Vroeger was het echt zo’n aula, nu is het veel meer een chillruimte,” adus Renee en Nikki, scholieren uit het vierde leerjaar.

[image=132517]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant