Afbeelding

Slabroekse Paardendagen bij Villa d’Arto

Sport 38 keer gelezen
UDEN – Op de terreinen rondom Villa d’Arto aan de Hoogslabroekseweg in Uden en de Erenakkerstraat in Nistelrode vinden van 7 tot en met 9 mei de Slabroekse Paardendagen plaats. Dit is een mensportevenement van nationaal niveau. En tevens een selectiewedstrijd voor de Wereldruiterspelen die in september en oktober in het Amerikaanse Kentucky plaatsvinden. Stichting 4-span Noord-Oost Brabant, die de Slabroekse Paardendagen organiseert, houdt op donderdag 8 april een netwerkmiddag voor ondernemers, met een optreden van cabaretier Mark van de Veerdonk en een masterclass van meervoudig wereldkampioen vierspan IJsbrand Chardon.

[image=133290]

Met meer dan 170 aanspanningen uit het hoogste nationale niveau heeft het mensportevenement een zeer sterk deelnemersveld. “Uit de hoogste categorie, 4, mogen de drie beste vierspannen naar Kentucky. Deze wedstrijd in Uden en de wedstrijd in Horst zijn hiervoor de selectiewedstrijden”, vertelt Henk van de Wetering, mede-organisator van de Slabroekse Paardendagen.
Die organisatie is een hele toer. “Er komt een tent voor in totaal 250 paarden. De hindernissen liggen rond Villa d’Arto. We hebben speciaal voor dit evenement ook nog eens 15 hectare bijgehuurd, waarvan 6 hectare als camping wordt ingericht voor de deelnemers. Daarvoor moet ook water en stroom worden geregeld. In totaal werken er 120 vrijwilligers mee aan het evenement”, somt Van de Wetering op.
Volgens Van de Wetering is teamwerk erg belangrijk bij menwedstrijden. “Een team bestaat vaak uit 4 tot 5 personen en vaak speelt het hele gezin hierin een rol. Bij de organisatie van de Slabroekse Paardendagen zijn de toeschouwers en het gezin een belangrijk uitgangspunt. Het evenement voorziet in activiteiten voor het hele gezin, met gratis attracties voor kinderen. Zoals schatgraven, schminken, speeltoestellen en ponyrijden. Ook al houd je niet van paarden, iedereen kan zich er prima vermaken. De entree is gratis en er zijn volop hapjes en drankjes.”
Het publiek kan tijdens de Slabroekse Paardendagen genieten van verschillende onderdelen, zoals dressuur, vaardigheid en de spectaculaire marathon. Ook is er veteranen jumping.

Netwerkmiddag
Met het oog op sponsoring houdt de organiserende stichting op donderdag 8 april een netwerkmiddag voor ondernemers. Meervoudig Nederlands en wereldkampioen vierspan Ijsbrand Chardon houdt een workshop ‘De manager als menner’. Hierin geeft hij zijn visie op leiderschap en persoonlijke effectiviteit. Ook cabaretier Mark van de Veerdonk geeft hier een optreden. Daarna is er een netwerkborrel bij Villa d’Arto. In totaal 55 ondernemers hebben zich al opgegeven. Ondernemers die er ook graag bij willen zijn kunnen zich opgeven via .
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant