Afbeelding

'Langzaam!'

Verkeer en vervoer 33 keer gelezen
UDEN - Te hard rijden, mag nergens, maar zeker in de buurt van een school is het gevaarlijk. Gelukkig kunnen automobilisten op het wegdek met grote letters zien dat ze een 'Schoolzone' binnenrijden. Als ze daar te hard voor rijden, worden ze gewaarschuwd door een jongedame die met een oranje lampje schijnt: 'Langzaam!'

[image=133400]

‘Knipperbollen’, noemt wethouder Delhez de nieuwe verkeersremmende maatregel die de gemeente Uden op diverse plekken in Uden heeft aangebracht waar veel kinderen op dezelfde weg komen als gemotoriseerd verkeer. Niet dat bij elke school een knipperbol te zien is, want zo vertelt de wethouder, elke verkeerssituatie wordt op zich bekeken. “Soms is een zebrapad een betere oplossing.”
De eerste reacties zijn goed, vertelt de wethouder. Maar de boodschap van de knipperbollen is natuurlijk ook erg duidelijk. Het meisje is overigens geen Udens model. “Dit hebben we ook niet allemaal zelf bedacht, daar zijn verkeersdeskundigen voor. We hadden wel een keuze in het fotomodel, maar een kind die ‘langzaam’ zegt, heeft meer effect dan als een volwassene dat doet.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant