Afbeelding

Starterswoningen aan rand Sportpark

Wonen 64 keer gelezen
UDEN - Aan de rand van het Udense sportpark, aan de Boekelsedijk 2, gaat ontwikkelaar Loftworxx van Udenaar Bert van der Heijden 18 nieuwe startersappartementen bouwen. Met daar bovenop een luxer appartement, een soort penthouse.

[image=134016]

De nieuwbouw komt op de plek waar nu nog een witte bungalow ligt, naast Bruidsmodezaak Van de Wetering en tegenover het atletiekstadion. Niet alleen de lokatie is bijzonder, dat geldt ook voor de architectuur. “We hebben het laten ontwerpen door Dedato Architecten. Het pand moet een homogeen geheel worden met de vier moderne gebouwen eromheen.”
Het gebouw telt drie verdiepingen met in totaal 18 woningen van zo’n 53 vierkante meter. Bovenop komt een bijzonder vormgegeven appartement van 200 vierkante meter. “Een beetje in de stijl van de oude fabriekspanden”, vertelt Bert van der Heijden. De startersappartementen gaan nog geen 150.000 euro kosten, meldt de ontwikkelaar. “Dat bedrag kan met erfpacht nog lager komen te liggen.” Van der Heijden denkt in het najaar de bouwvergunning te hebben. “Dan gaan we meteen bouwen, zodat het net vóór de zomer van 2011 klaar is.”
De woningen worden verkocht door Partner Wonen. Dinsdag tekenden Bert van der Heijden en wethouder René Peerenboom een intentieovereenkomst. De wethouder is blij met nieuwe starterswoningen. "Het is belangrijk dat we blijven bouwen naar de behoefte in Uden. Dat geldt zeker voor de startersmarkt."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant