Afbeelding

In de hoofdrol: verkeersveiligheid

Verkeer en vervoer 17 keer gelezen
OSS – Het Burchtplein en het Eikenboomgaardplein staan zondag 25 april geheel in het teken van auto’s en verkeersveiligheid. Op het Burchtplein wordt van 11.00 tot 18.00 uur de tweede editie van de Osse Verkeersveiligheidsdag gehouden en het Eikenboomgaardplein staat vol cabrio’s. De eigenaren gaan vervolgens met hun medepassagiers met een verstandelijke of lichamelijke beperking genieten van een tochtje door deze omgeving, onder de noemer Oss Goes Topless.

[image=134039]

Wie een edutainmentdag wil ervaren moet zondag zeker naar de Verkeersveiligheidsdag komen, georganiseerd door Smits Opleidingen, met medewerking van brandweer, politie, VVN-Maasland, Van den Udenhout, Vos Oss en De Winter drukkers & uitgevers. Zo demonstreren brandweerlieden hoe ze een auto uit elkaar knippen bij een ongeval. En wie wel eens op een prettige manier wil ervaren hoe het is om met een auto om zo’n as te draaien, moet eens in de kantelsimulator van de VVN stappen. Verder is stuntrijder en meervoudig Nederlands kampioen Alex van den Broek weer aanwezig. Formule 1 rijden is niet voor veel mensen weggelegd, maar bij de stand van Van den Udenhout kunt u plaatsnemen in een formule 1 simulator.

Oss Goes Topless
Oss Goes Topless is een initiatief van BeleefOss, een onderneming vanuit Centrummanagement Eric Blokland. Cabriolets van alle merken en soorten en jaren zijn welkom om kosteloos deel te nemen aan deze tocht van zo’n 90 kilometer. Bestuurders krijgen op de dag zelf één of meerdere passagiers toegewezen. De rit voert door alle kernen van de gemeente Oss. Onderweg wordt aandacht besteed aan de bezienswaardigheden en monumenten op de route. Deze cabriotoer wordt mede ondersteund door Oss on Classic Wheels. Belangstellenden cabriobezitters kunnen zich aanmelden via www.centrummanagementoss.nl of op de dag zelf vanaf 11.00 uur. Voor meer informatie kan gebeld worden naar Maria Dobbelsteen, via tel. (06) 22 23 23 82.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant