Afbeelding

Boekelaar voltooit Maleisische missie

Sport 7 keer gelezen
BOEKEL – Hannes van Asseldonk kijkt tevreden terug op zijn Aziatische avontuur. De nieuwbakken Formule BMW coureur keerde afgelopen maandag terug uit Sepang in Maleisië, waar hij voor de ogen van de Formule 1 teambazen zijn racedebuut maakte in de internationale autosport.

[image=134079]

Doel van zijn gastoptreden in de Formula BMW Asia was het opdoen van relevante raceweekend gerelateerde ervaring zoals het omgaan met de druk tijdens de kwalificatie, de start van de race en het leveren van wiel-aan-wiel gevechten met andere rijders. De 18-jarige coureur toonde zich een snelle leerling en mag zich na dit weekend op alle facetten gerust ‘cum laude’ geslaagd noemen.

Silverstone
Al op zondagavond na deze afsluitende race ‘racete’ Van Asseldonk snel naar het vliegveld om terug naar Europa te reizen. Op het Engelse circuit van Silverstone vond namelijk afgelopen dinsdag en woensdag alweer een tweedaagse testsessie plaats voor het aanstaande Formula BMW Europa seizoen. Amper bekomen van zijn jetlag klokte hij ook hier een verdienstelijke rondetijden om de test uiteindelijk op de zevende plek af te sluiten. Hannes van Asseldonk: “Ik kan terugkijken op een reuze interessante en leerzame ervaring in Maleisië. Voor aanvang van mijn eerste autosportrace was ik best wat zenuwachtig, maar dat ebde al snel weg nadat de startlichten uit waren gegaan. Hoewel het team en ik aardig wat technische problemen te verwerken kregen, ben ik toch meer dan tevreden huiswaarts gekeerd. Ik heb mijn spreekwoordelijke rugzak nu dan ook vol waardevolle bagage zitten die me zeker van pas gaat komen wanneer de seizoensopener in Spanje zich over een maand aandient. Nu ga ik weer ‘back to basic’. Hoewel het weer in Engeland wat achterbleef bij de tropische hitte van Maleisië, kwam ik op Silverstone alweer snel op stoom. Naast het afwerken van een volledig testprogramma oefenden we ook hier racestarts en safety-car onderbrekingen en herstarts. De aankomende weken blijf ik hard doorwerken om over een kleine maand optimaal voorbereid aan de start van mijn debuutseizoen in de internationale autosport te staan!”

[image=134080]

Volg vanaf nu ook persoonlijk Hannes van Asseldonk’s verrichtingen in zijn aanloop naar zijn debuutseizoen in de Formule BMW Europe via zijn Twitter account: www.twitter.com/hannesva.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant