Afbeelding

‘Driedubbel pallet’ bij Expositieruimte Fleskens

Kunst en cultuur 35 keer gelezen
UDEN - Een ‘driedubbel pallet’ zo noemen Betty van Noort uit Uden, Ans van der Hall uit Mariaheide en Jeanne van den Boomen uit Erp hun expositie die van zondag 11 april tot en met 2 mei te zien is in Expositieruimte Ton Fleskens in Uden.

[image=134631]

“Doodeng”, rilt Ans van der Hall, want het wordt haar eerste expositie. “Wie wil mijn werk nou zien?” Ook Jeanne van den Boomen heeft nog nooit eerder haar werk ten toon gesteld. “Maar ik vind het heel leuk dat mensen nu kunnen zien hoeveel verschillende kanten je hebt. Bovendien hebben we alle drie onze eigen stijl.”
Vandaar ook dat de expositie een driedubbel pallet is geworden. Betty van Noort is van de drie degene die het meest abstract schildert. “Een explosie”, noemt ze het zelfs. “Felle en vrolijke kleuren komen spontaan op het doek. De compositie vormt zich vanzelf.”

Emoties
Voor Jeanne betekent elk schilderij weer een uitdaging en soms een worsteling. “Zeker als het emotioneel dichtbij komt zoals bijvoorbeeld het portretteren van je kinderen. Maar ik zie altijd een stuk van mijn leven terug in een schilderij. Elk schilderij heeft te maken met je eigen persoonlijkheid. Dat kun je nooit verloochenen, maar dat is ook het bijzondere eraan.”
Ook Ans kent emoties bij haar werk: “Ik heb een keer mijn overleden vader geschilderd. Op een gegeven moment deed ik een paar streken en ‘whoh!’ Ik stond gelijk te janken. Toen was hij er ineens. Ik gaf zijn ogen leven en toen kwam hij weer tot leven. Dat was zo confronterend!”
Voor Betty is schilderen een uitlaatklep. “Als er niemand thuis is en ik de rust vind, kan ik al mijn gevoel kwijt in het schilderen”

Gedichten
Bijzonder voor de drie kunstenaars is dat de dichter Ad van Schijndel aan de hand van hun schilderijen een treffend gedicht heeft geschreven. “Werkelijk waar, alsof die dichter geweten heeft wie wij zijn”, vertelt Jeanne. “Uit de schilderijen heeft hij gezien wie wij zijn en dat vinden wij zó knap.”

Expositieruimte Ton Fleskens, Prior van Milstraat 119 in Uden is vrijdag geopend van 17.00 tot 21.00 uur, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant