Afbeelding

Tandem reikt bedrag uit aan Kinderboerderij

Onderwijs 22 keer gelezen
UDEN - Tandem-directeur Theo van Dooren reikte vanochtend het eindbedrag van 1720,82 euro uit aan Kinderboerderij-voorzitter Jacques Janssen. Het bedrag is vorige week vrijdag opgehaald met een sponsorloop voor Stichting Kinderboerderij Uden. De overhandiging vond plaats op het podium van SBO De Tandem.

[image=134718]

De kinderen komen uit de klaslokalen gerend en verzamelen zich rondom het podium. Het geldbedrag waar zij zich een week eerder voor in het zweet hebben gewerkt, wordt vanochtend onthult en uitgereikt aan Stichting Kinderboerderij Uden. Vooraf aan de grote onthulling wordt er door de kinderen eerst nog een kleinigheidje uitgereikt aan de medewerkers van de kinderboerderij. Recent is op de kinderboerderij namelijk een pauw overleden en om dat gat te vullen hebben de kinderen een eigen pauw in elkaar geknutseld.
Snel weer terug naar de orde van de dag, want iedereen was natuurlijk benieuwd naar het uiteindelijke bedrag. Tandem-directeur Theo van Dooren: “Hoeveel denken jullie dat het is geworden?” De antwoorden varieren van één cent tot drie miljard euro. De directeur maakt het geheel nog spannender door de cijfers één voor één te onthullen, beginnend bij het laatste cijfer. Zo grapt hij, na vier cijfers te hebben onthult, dat 20,82 euro het opgehaalde bedrag is. De kinderen juichen hard, maar krijgen snel hun vraagtekens bij de geloofwaardigheid van dat eindbedrag. De vermoedens van de kinderen worden bevestigd wanneer de directeur nog een zeven onthult. Een nog harder gejuich barst los wanneer er een bedrag van ruim 720 euro op de cheque staat. Hij feliciteert Kinderboerderij-voorzitter Janssen met het ‘uiteindelijke’ bedrag. “Hiermee kunnen we de 'oefenmelkkoe' al betalen,” fluistert de ene Kinderboerderij-medewerkster tegen de andere. De voorzitter van de Kinderboerderij had al via via gehoord dat hij een bedrag richting de 800 euro kon verwachten. Dat directeur Van Dooren daarna nog een één onthult, komt als een zeer aangename verassing. 1720,81 euro opgehaald door 180 kinderen. “Ik ben zo ontzettend trots op jullie,” zegt de directeur Janssen tegen het publiek. De Kinderboerderij is zeer blij met het bedrag. Als klein teken van dank laat Janssen de kinderen een naam verzinnen voor het ezeltje dat deze zomer geboren wordt.

[image=134717]
[image=134716]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant