Afbeelding

En dit zijn de wethouders ....

Politiek 59 keer gelezen
UDEN - Vijf wethouders gaan in totaal vier wethoudersposten bemannen. Geen grote verrassingen zijn vrijdagmiddag gepresenteerd in het gemeentehuis. Ook het beleid van de afgelopen vier jaar ondergaat geen grote veranderingen.

Wel gaat de gemeente Uden alvast 1,5 miljoen bezuinigen, maar dat gebeurt op een manier waar de burger geen last van heeft, zo denken de wethouders. Door bestuurlijk efficienter te gaan werken en onderhoudswerkzaamheden te verschuiven naar later, wordt er ingespeeld op de verwachting dat ook Uden niet ontkomt aan snoeien. Volgens wethouder Peerenboom is de begroting nu echter sluitend en is het ongewis hoeveel er straks daadwerkelijk bezuinigd moet worden. Omdaar vanuit 'de ivoren toren' op vooruit te lopen, wil het college niet. En mocht er nóg meer bezuinigd moeten worden, dan moet dat interactief met de bevolking en de instellingen besproken worden.

[image=134724]

René Peerenboom (VVD/Leefbaar Uden, 1 fte) wordt loco-burgemeester en krijgt ruimtelijke ordening, financiën en dienstverlening onder zijn hoede. John Timmers (CDA, 0,9 fte) gaat over economische zaken, landbouw, natuur, toerisme en sport. Marcel Delhez (VVD/Leefbaar Uden, 0,8 fte) is de man van milieu, duurzaamheid, openbare werken, personeel en cultuur. Sultan Günal (PvdA, 0,7 fte) blijft wethouder van sociale zaken, armoedebeleid, vrijwilligers, participatie en maatschappelijke ondersteuning. Mirjam van den Brand (CDA, 0,6 fte) gaat over onderwijs, kinderopvang, jeugd, gezin, integratie en volksgezondheid.



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant