Afbeelding

BIN-project in wijk Melle van start

Wonen 33 keer gelezen
UDEN – Burgemeester Henk Hellegers verrichte zaterdag het startschot voor het Buurt Informatie Netwerk in de Udense wijk Melle. De letterlijke officiële aftrap werd verricht op het veld bij Landschrijversveld en Rentmeesterhoef in de wijk. Door het trappen van een voetbal schoot de burgemeester de ballonnen de lucht in.

[image=134759]

De wijk Melle is na Uden-Zuid en het Centrum de derde wijk in Uden waar het Buurt Informatie Netwerk nu actief is. “Als bewoner van Uden-Zuid ben ik ook aangesloten bij het Buurt Informatie Netwerk”, zei burgemeester Henk Hellegers. “Uit eigen ervaring weet ik dat het bijdraagt aan een betere veiligheid in de wijk. Ook de cijfers wijzen uit dat de criminaliteit teruggedrongen wordt. Dankzij het Buurt Informatie Netwerk worden de mensen zelf betrokken bij de veiligheid in de eigen buurt. In het vrijdag gepresenteerde coalitieprogramma is dan ook opgenomen dat het BIN in iedere Udense wijk ingevoerd moet worden.” Astrid Mali, secretaris van wijkraad Melle, hoopt dat de groep deelnemers aan het BIN in Melle snel groter wordt. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.binudenmelle.nl of . Op de website is ook meer informatie over het Buurt Informatie Netwerk te vinden.

[image=134756][image=134757][image=134755]

Bij BIN staat uitwisseling van informatie tussen de politie, gemeente en bewoners centraal. Bewoners zijn de informatiebron voor de politie en gemeente, maar krijgen ook iets terug over de resultaten die de politie of de gemeente heeft behaald. Bewoners worden gevoed met informatie die een meerwaarde heeft om misdrijven te voorkomen of verdachten te herkennen. De resultaten van meldingen, die rechtstreeks door bewoners aan de politie worden gedaan, worden zoveel mogelijk teruggekoppeld binnen het netwerk. De informatie-uitwisseling is dus echt tweezijdig.

[image=134758][image=134760]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant