Udense judoka derde van Nederland

Sport 25 keer gelezen
UDEN - In het “Indoor Sportcentrum Eindhoven” heeft zaterdag 10 april het Nederlands kampioenschap voor judoka’s tot 15 jaar plaats gevonden. De uit Uden afkomstige Robin van Dinther deed op dit NK mee in de gewichtsklasse -66 kg en veroverde brons.

[image=134869]

Omdat Robin Zuid nederlands kampioen werd enkele weken geleden mocht hij deelnemen aan dit nationaal kampioenschap. Hij werd op dit toernooi ingedeeld in een poule van 27 beste judoka`s van Nederland in zijn gewichtsklasse.

[image=134868]
Onder leiding van zijn interim coach Frans van Boxtel van Chon-Ji-Kwan uit Uden begon Robin vol overtuiging aan dit nationaal kampioenschap. Tot de halve finale wist Robin door prima judo al zijn wedstrijden te winnen. In de halve finale werd door een onnodige fout de eindzege van dit kampioenschap hem fataal. De wedstrijd om de derde plaats won hij vervolgens overtuigend !!!
Een prima resultaat 3e plaats op het Nederland kampioenschap !. Door intensief trainen de afgelopen jaren is Robin tot dit succes gekomen. Mede door de inbreng van Judokwai Arashi uit Grave en de district trainingen van de Judo Bond Nederland heeft Robin dit prima resultaat bereikt.
Momenteel traint Robin in Eindhoven bij sportschool Essink bij het talententeam van de Judo Bond Nederland om zich verder te ontwikkelen in de Judosport.