Afbeelding

Aantal AED's in één klap verdubbeld in Uden

Gezondheid 74 keer gelezen
UDEN - Uden kreeg er dinsdagochtend in één klap tien AED's bij. Dat is precies een verdubbeling van het totale aantal in Uden. Willy Hoskens, voorzitter van Stichting Uden Hartveilig, is er blij mee. "We gaan ze de komende maanden ophangen, verspreid over heel Uden."

[image=135068]

Vijf apparaten kreeg de stichting van de Rotaryclub. Die komen uit de opbrengst van de Classic Dance Night van vorig jaar. Ook SVUwonen schonk dinsdag twee AED's aan de Stichting Uden Hartveilig. Eén apparaat is gekocht door Roland de Laak van Super de Boer. Deze hangt al in de supermarkt. De laatste twee heeft de stichting zelf aangeschaft.
"We gaan nu kijken waar de AED's precies gaan hangen. Dat heeft niet alleen met de dekking te maken, maar ook met het aantal opgeleide mensen in een wijk die met deze apparaten kunnen werken. Wat dat betreft moet er nog wel wat gebeuren, want er zijn nog enkele blinde vlekken in Uden. In Uden-Zuid en in de Bitswijk zijn er nog te weinig mensen die de cursus gevolgd hebben. Die hopen we ook te kunnen bereiken", aldus Willy Hoskens.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant