Afbeelding

Werken op het dak van Uden

Centrum 18 keer gelezen
UDEN - “Hoogtevrees?”, lacht Kees Willems. “Dan moet je hier niet aan beginnen.” Maar het waait wel hard op het dak van De Wel waar de Volkelaar bezig is het koperen dak aan te brengen. Een vakwerk! “Het is een ovaal gebouw, niks is hier recht. Dat is het moeilijke, maar ook het mooie!”

[image=135095]

Koper en zink, daar werkt Kees Willems (58) al 42 jaar mee. Hij liet er zijn installatiebedrijf voor schieten: “Ik zag meer hobby in koper en zink. Een verwarmingsketeltje, daar geef ik niks om. Dat is vandaag plaatsen en morgen kan ik goed al weer op storing moeten. Als je dit goed maakt, hoef je nooit meer terug te komen.”
Hoe lang is ‘nooit meer’? “Er zijn koperen daken van 550 jaar oud”, weet Kees. “We zitten hier op 35 meter hoogte. Je kunt er hier nooit meer goed bij, maar het mag er niet afwaaien bij een storm. En alles moet groen, maar óók waterdicht zijn.”
En dus werd Kees Willems gevraagd en ook Frank Veerkamp. “Samen hebben we ook het dak van Hout-Brox gedaan. Dat was het eerste groen koper van ons.” Hij lacht. “Mooi om te zien dat we nu een stuk hoger staan.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant