Afbeelding

Andrew Sisters: 'Wij zijn de show van de show'

Kunst en cultuur 39 keer gelezen
Stage Affairs Veghel speelt op 4, 5 en 6 mei in De Blauwe Kei de voorstelling ‘We’ll meet again’. De redactie van Stadskrant Veghel en Kliknieuws volgt de voorbereidingen. Deze week een gesprek met The Andrew Sisters.

Joyce van der Sangen (29) uit Uden, Sandy Rombout (37) uit Keldonk en Michelle Puyman (26) uit Vlijmen zijn The Andrew Sisters in We’ll meet again van Stage Affairs. “Wij spelen dat we zingen in een dancing.” Dat klinkt ingewikkelder dan het is: “Het houdt in dat we als Andrew Sisters optreden, maar daarnaast in diverse scenes of sfeerbeelden terugkomen. Dan zijn we overigens geen zussen, maar vriendinnen. Als drie-eenheid zijn we wel heel duidelijk herkenbaar. Het publiek ziet dat. ”
Zowel Joyce, Sandy als Michelle zijn thuis in alle disciplines van muziektheater: acteren, zang én dans en waren alle drie al eerder actief voor Stage Affairs.

[image=135097]

Het stuk is lastig te omschrijven: “Je kunt het een beetje vergelijken met de Britse serie Allo Allo. Maar dan serieuzer, grappiger en met méér show.” Michelle voegt er lachend aan toe: “En wij zijn ‘de show van de show’. Dat wij als het ware de jus over het stuk mogen gooien, daar zijn we heel vereerd mee.” Het drietal kreeg zelf de verantwoordelijkheid om er iets moois van te maken en tekent dus ook zelf voor de choreografie. Daarbij staat authenticiteit voorop: “Het blijkt heel lastig te zijn om de originele danspasjes na te doen. De manier waarop mensen destijds bewogen op muziek - hun lichaamshouding - was totaal anders; veel minder charmant, cabaretesk bijna. Dat doet op zichzelf al heel komisch aan.”
“Het wordt indrukwekkend. Nog indrukwekkender wellicht dan wij denken, als straks alles als één geheel op het podium staat. Wie dit gaat missen, heeft strak écht wat gemist,” belooft het drietal.

Kaarten kosten € 21,50 en kunnen worden besteld via theater De Blauwe Kei in Veghel op www.blauwekei.nl, telefonisch via de theaterkassa, telefoonnummer (0413) 34 25 55 of via www.stageaffairs.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant