Afbeelding

Wereldkampioenen bodypaint komen naar Oss

Column 23 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=48658]

We hebben van de week Oom Theo begraven. Hij was Jehovagetuige dus het was best moeilijk om hem in de kist te krijgen. Het lijk hield constant zijn voet tussen de deksel. En hoeveel automonteurs worden iedere ochtend niet wakker ónder hun bed waarvan ze dan al drie poten hebben losgedraaid. Ik bedoel maar. Je kunt ook té lang hetzelfde vak uitoefenen. Kijk naar de directie van het Udense schoonmaakbedrijf CSU. Die zijn zó gespitst op een schone werkplek, dat ze verder alles van tafel vegen.

Ik ben inmiddels 25 jaar cabaretier. En nog steeds erg succesvol. Want noem mijn naam en collega’s beginnen te schateren. Mijn kop staat namelijk voor belachelijke bezoekersaantallen. Vind je het gek? Vorige week nog, vroegen twee lege stoelen hun geld terug in de pauze. Tot dan toe was er welgeteld één keer gelachen (ik denk, omdat iemand in de zaal een mop vertelde).

Dus is het tijd voor iets nieuws! Maar wat? Ik kan eigenlijks niets anders dan klets verkopen. Eerst dacht ik aan het vak patholoog anatoom. Dooie mensen opereren; daar kan toch helemaal niks mee mis gaan. Ja, in het ergste geval begint het lichaam weer te ademen. Dus gek dat je daar een opleiding voor hebt van bijna 12 jaar!? “Mark, waarom word je geen vertegenwoordiger?”, vroeg laatst een oppervlakkige kennis aan mij. “Echt iets voor jou! Je moet dan iets verkopen wat je zelf nooit zou willen hebben … aan iemand die het niet nodig heeft. Een soort van cabaret dus.” En ik had er best oren naar, tot ik hoorde dat het een baan is van 8 uur ’s morgens tot 6 uur ’s avonds. Ongelofelijk toch, wat sommige mensen niet doen voor geld!? Wacht even, het vak van babysitter is ’s avonds!? … Maar dat heet tegenwoordig semi-professioneel parttime ambulant in de uitgeplaatste individuele jeugdzorg. Ook niks voor mij dus.

Nou hou ik van bier, champignons en campings, dus ik stond op het punt me tot Pool te laten omscholen, viel mijn oog op een aankondiging in het Weekblad regio Oss. Komende dinsdag 20 april organiseert de Osse Caroline Limpens in haar atelier aan de Granietstraat een workshop body-paint. Twee Amerikaanse grimeurs, Nick en Brian Wolfe, doen dan hun innovatieve ideeën over face-painting en body-art uit de doeken. Toen ik de website van deze wereldkampioenen bekeek wist ik het: Ik blijf nog even cabaretier maar laat me gewoon iedere avond schminken als Najib Amhali. Of desnoods als Bert Visscher. Met zo’n kop hou ik het nog wel een paar jaartjes uit.

Een semi-professioneel parttime weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant