Afbeelding

‘Geen sappig boek over de soapwereld’

Kunst en cultuur 32 keer gelezen
UDEN – “Ik vond het zo leuk om hier te komen, maar nou mogen er nog wel wat mensen komen”, zegt Elle van Rijn, maar gelukkig, daar zijn ze. Tante Francien voorop en ook andere bekende gezichten van de schrijfster komen langs tijdens de signeersessie in Boekhandel Bert van der Heijden van de in Uden geboren en in Odiliapeel getogen schrijfster.

[image=135293]

Het blondje van Sam Sam, een feeks in GTST, Elle van Rijn werd een bekende actrice, maar de schrijfster, waar komt die vandaan? “Interesse in schrijven had ik altijd al, maar ik had nooit geen tijd. En toen zat ik in Goede Tijden en dacht .‘Ik wil zelf schrijven, zelf dingen maken!'”
Naast boeken heeft Elle inmiddels ook scripts geschreven voor bijvoorbeeld ‘De co-assistent’ en is ze columniste voor Flair. Maar de bekendheid als actrice is niet altijd een voordeel. “Het is makkelijk om publiciteit te krijgen, maar ik wilde geen autobiografisch sappig boek schrijven over de ins en outs van de soapwereld. Ik wil echt mooie verhalen maken. Nu zien mensen mij meer als schrijver, maar dat had wel tijd nodig.”
Erkend als schrijver, maar toch nog vooral bekend als actrice, zo blijkt bij Boekhandel Bert van der Heijden. Een mond valt open: “Zij is van Sam Sam!”

[image=135294]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant