Afbeelding

‘Samenwerking met Skunk 100 punten’

Sport 33 keer gelezen
VEGHEL – Niets dan tevreden geluiden zondagmiddag op en rond winkelcentrum De Bunders. Daar mondde de bijzondere samenwerking tussen Skunk en Kiwanisclub Uden-Veghel uit in een geslaagde sponsormiddag. “De samenwerking met Skunk krijgt 100 punten.”

[image=135728]

Hij bleef maar lopen want hij wilde veel geld ophalen. En dat lukte. De 8-jarige Bram Verbeet, één van de deelnemers aan de sponsorloop van Kiwanisclub Uden-Veghel en volleybalvereniging Skunk, volbracht maar liefst 36 rondjes van een halve kilometer. Aangezien hij voor een bedrag van 48 euro per rondje gesponsord werd, leverde zijn inspanning een schitterend eindresultaat op. Een andere opvallende deelnemer was Cas de Vrede. De Veghelaar, die zondag 20 jaar werd, liep zijn anderhalve kilometer in militaire plunje mét bepakking. “Een weddenschap met de volleybalcoach”, legt hij uit. “Ik vroeg hem of hij me wilde sponsoren. Dat wilde hij wel, maar op één voorwaarde. Ik moest in mijn tenue van de Luchtmacht lopen.” In totaal verschenen er zondagmiddag 120 deelnemers aan de wedstrijdtafel bij De Stapperij. En dat allemaal met het doel om geld in te zamelen voor de volleybalclub en Stichting Subajo. Een stichting uit Vorstenbosch die jonge kinderen helpt in een achterstandssituatie.

Positieve energie
De organisatie samen met Skunk heeft ons veel positieve energie gegeven”, vertelt een zeer tevreden past-president en werkgroepvoorzitter Herman Molenaar van de Kiwanisclub. “Dit is de eerste keer dat we lokaal een dergelijke samenwerking aangaan en het smaakt naar meer.” De internationale serviceclub tekent jaarlijks voor de organisatie van enkele activiteiten, waarbij kinderen centraal staan. “Skunk reageerde enthousiast op het idee om samen een evenement op te zetten. Zij hebben de vrijwilligers - en dus heel veel handjes - en wij heel contacten om zaken snel te regelen. Samen hebben we zo een prachtig evenement neergezet. Dit verdient 100 punten.” (foto's: Margot van Kleef)

[image=135729]

[image=135730]

[image=135731]

[image=135732]

[image=135733]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant