Afbeelding

Vrachtwagen verliest liters latexverf

Column 22 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83003]

Van de week zat mijn vriendin de Libelle te lezen. Gaf ze me ineens een stomp. “Zo, dat is vast voor volgende week!” Zat ze dus de horoscoop te lezen. Persoonlijk geloof ik niet in de sterren. Niet in de lucht, niet op tv en niet in mijn voorruit. Nee, ik heb helemaal niets met dat soort voorspellende onzin. Op de Udense kermis heeft een waarzegster een keer mijn hand gelezen. Met grote stelligheid beweerde ze dat ik binnen drie dagen een parkeerbon zou krijgen. “Die heb ik eergisteren al gehad”, zei ik ontsteld. “Oh, dan heb je een paar dagen je handen niet gewassen”, was haar schamele verweer. Hou toch op. Als iemand me nu nog vraagt onder welk teken ik ben geboren, antwoord ik: “Onder een roodverlicht teken van een liggende vrouw met de tekst SAUNA ANITA”.

Arie en Ans, twee kennissen van ons uit Heesch, hadden afgelopen januari een lekkage. En niet zo’n kleintje ook. Of de bovenburen hadden een scheur in hun zespersoons waterbed óf ze probeerden daar een olifant zindelijk te maken … geen idee, maar het gutste bij Ans en Arie door het gipsplafond naar beneden. De volgende dag waren alle muren bedekt met grote bruingele plekken. Volgens mijn vriendin een teken aan de wand. Arie en Ans moesten volgens haar schoon schip maken. En inderdaad, ze zijn inmiddels gescheiden. “Ach,” zegt Arie nu, “Ans en ik waren eigenlijk al jaren uit elkaar gedreven.”

Een mooi verhaal … maar ik geloof er niet in, in die voorspelbare tekenen. Dat afgelopen najaar bij de presentatie van het nieuwe logo van FC Oss het doek inclusief logo van het dak waaide was puur toeval. Dat zei NIETS over het naderende desastreuze seizoen. Nee, dat zou wat wezen zeg. Dat je alle ellende van tevoren kunt zien aankomen. Een Volkelse piloot krijgt een hoestbui na het eten van een onschuldig ijsje ….en zie daar: een IJslandse aswolk treft het vliegverkeer!? Ja, ik noem maar wat hoor.

Dinsdagmorgen verloor een vrachtwagen een enorme lading latexverf. Het gebeurde op de Kapelstraat in Eerde. Over een lengte van enkele honderden meters trok de onwetende chauffeur grote witte strepen achter zich aan. Mijn vriendin las het pas ’s middags op kliknieuws.nl en toen had de gemeente alles al schoongemaakt. “Enorm stom … want natuurlijk hadden we wat kunnen leren van die strepen”, zo reageerde mijn vriendin. Vergaat de wereld toch in 2012, om te beginnen in Eerde? Of waren het al de nieuwe doorgetrokken middenstrepen van de toekomstige A51, te bouwen in 2022? De toekomst zal het leren.

Een onvoorspelbaar weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant