Afbeelding

Emma wint ROC ontwerpwedstrijd

Onderwijs 62 keer gelezen
UDEN - De finale van de ontwerpwedstrijd van ROC De Leijgraaf is gewonnen door Emma. Ze werd vanmiddag gekozen door een deskundige jury en krijgt 1.000 euro om haar ontworpen 'chillmeubel' te verwezelijken.

[image=136316]

Leerlingen van de 3de en 4de klas werden gevraagd een ‘chillmeubel’ voor het schoolplein te ontwerpen. Van de groep scholieren die aan het project meededen, viel vandaag onaangekondigd ruim de helft af voor de finale. Van de overgebleven 6 deelnemende designs, werd Emma's ontwerp gekozen door een 4-koppige jury met onder andere afgevaardigden van Design Academy Eindhoven, Bod'Or en Van Oort interieurs.
Vanaf begin februari hebben de leerlingen naar deze finale toegewerkt. Zo hebben ze designs gemaakt waarin rekening werd gehouden met: materiaal, vormgeving, duurzaamheid, functie, gewicht , formaat, orginaliteit en het meubel moet ‘hufterproof’ zijn. Dat laatste betekent dat hij niet zomaar gesloopt kan worden. Midden maart zijn ze met heel de groep naar de Design Academy Eindhoven gegaan om hun schetsen te delen met studenten daar.
Tijdens de finale vandaag hield ieder groepje een presentatie om de jury te overtuigen van zijn of haar model. Ook hebben sommige groepjes schaalmodellen gemaakt om de jury een nog betere interpretatie te geven van hun ontwerp. Na elke presentatie kregen de juryleden de kans om de deelnemer het hemd van het lijf te vragen. Uiteindelijk trok de jury zich terug om een oordeel te vellen en uiteindelijk Emma als winnares te kronen.

[image=136317]

[image=136315]

[image=136314]

[image=136313]

[image=136312]

[image=136311]

[image=136310]







Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant