Afbeelding

Groep acht ervaart ondernemerschap

Onderwijs 42 keer gelezen
UDEN - Groep acht van basisschool de Springplank in Uden heeft de afgelopen weken meegedaan aan ‘Kids in Bizz’. Dat is een ondernemersspel waarbij leerlingen onder begeleiding van hun leerkracht en een begeleider van ABN AMRO een eigen bedrijf runnen.

[image=136354]

Nederlands ondernemerschap blijft achter bij de van de rest van Europa en de Verenigde Staten. Stichting Jong Ondernemen, initiatiefnemer van ‘Kids in Bizz’, wil hier verandering in brengen door het ondernemersschap al vroeg onder de aandacht te brengen. De leerlingen van de Springplank kwamin in vier dagdelen in aanraking met diverse aspecten van het ondernemerschap. Ze deden marktonderzoek, kochten producten in bij Fair Trade Original en maakten een eigen reclamecampagne. Daarnaast produceerden de leerlingen hun eigen verpakking, verkochten ze hun producten en is er berekend hoeveel er uiteindelijk is verdiend.
“Het leuke aan Kids in Bizz is dat je kinderen enthousiast kan maken voor het ondernemerschap en het vak economie. Na een aantal dagdelen wordt het steeds duidelijker wat de verbanden zijn tussen bijvoorbeeld omzet, winst en de balans,” zegt Henk Verzijl, een begeleider vanuit ABN AMRO.
De opbrengst van het spel wordt geschonken aan ‘De Sprong naar Afrika’. Om de verkoop te stimuleren hebben de leerlingen van de basisschool de Springplank hun producten verkocht aan familie, vrienden en buren. Wat over is, wordt verkocht tijdens de Afrika fair die de school organiseert ten gunste van scholieren in Congo.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant