Afbeelding

Herstel Nils Hendriks boven verwachting

Sport 62 keer gelezen
UDEN – Het Udense judotalent Nils Hendriks herstelt momenteel van een zware schouderoperatie. De revalidatie, onder begeleiding van TopSupport in Eindhoven, verloopt veel sneller dan gemiddeld. Omdat het om een zware ingreep gaat, duurt het niettemin nog enkele maanden voordat Hendriks de mat weer op mag. In de nazomer hoopt de judoka weer topfit te zijn.

[image=21990]

Nils Hendriks is op 16 februari geopereerd aan het kapsel in zijn schouder. Tegen het einde van het afgelopen judoseizoen kampte de Udense judoka met een beschadigd schouderkapsel en een instabiel schoudergewricht. De gevolgen van een scheur in zijn kraakbeen en een afgescheurde aanhechting van zijn biceps. Tijdens zijn optreden bij de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen liep Hendriks het risico dat zijn schouder uit de kom zou schieten. Een goede brace voorkwam dit en het jonge sporttalent wist ondanks zijn blessure de derde plaats te behalen. Maar met een operatie kon Hendriks niet langer meer wachten.
Tijdens de operatie plaatsten de chirurgen schroefjes – zogenaamde ankertjes – die de ontbrekende verbindingen vormen tussen de verschillende delen in Hendriks’ schouder. Geen lichte ingreep dus, die een lange herstelperiode vereist. Nu de operatie achter de rug is, voelt Hendriks zich buitengewoon goed. Na enkele controles bevestigden de artsen zijn vermoedens: het herstel verloopt uiterst voorspoedig. Hendriks hoort bij die ene procent van de patiënten die veel sneller geneest dan gemiddeld. Desondanks duurt het nog maanden voor de judoka de mat weer van dichtbij ziet.
Hendriks volgt zijn revalidatie bij TopSupport in Eindhoven, het nieuwe revalidatiecentrum van Cees Rein van den Hoogenband (jarenlang hoofd Medische Begeleiding bij PSV en tevens de vader van zwemmer Pieter van den Hoogenband). TopSupport werkt samen met het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop en NOC*NSF. Onder die deskundige begeleiding werkt Hendriks hard aan zijn revalidatie. In eerste instantie bestaat die vooral uit hardlopen en stabiliteitsoefeningen, maar binnenkort start Hendriks met een volledig fysioschema. Rond augustus of september verwacht hij topfit te zijn en zijn rentree op de mat te maken.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant