Afbeelding

Afscheid 'Pietje Bell' van Udense politiek

Politiek 48 keer gelezen
UDEN – De ‘Pietje Bell van de Udense politiek’ heeft woensdagavond officieel afscheid genomen. Volgens burgemeester Henk Hellegers haalde Marnix Bakermans ofwel ‘de belhamel van Jong Uden, kattenkwaad uit maar wel met de beste bedoelingen om Uden te veranderen’. Voorafgaande aan een drukke receptie werd de jonge wethouder die nu te oud is voor Jong Uden, toegesproken.

[image=136439]

Refererend aan het lied De Steen van Bram Vermeulen vertelde Hellegers dat Bakermans de stroom van Uden niet zomaar verlegde met een steen maar “hij keilde voordurend steentjes in de stroom, met een olijk gezicht alsof hij wilde zeggen, kijk eens hoe ik dat heb gedaan?” De fusie Uden-Veghel, Centrum West, de revitalisatie van de bedrijventerreinen maar ook de skatebaan, verbouwing van de Pul, Stichting C, het nieuwe Multicenter en het ziekenhuis waren volgens de burgemeester “stenen die veel rimpelingen in de stroom brachten”.
Het nieuws over het binnen halen van het ziekenhuis zinderde volgens voorzitter Peer van Bakel van UOV de Kring in ondernemerskringen. Hij noemde Bakermans een ‘macher’, zoals de Duitsers dat zeggen. Daarmee bedoelde hij dat Bakermans ‘praktisch, communicatief en daadkrachtig’ is . Medeoprichter van Jong Uden, Marius Maas, bracht zijn mooie ‘Ode voor Uden’ zoals hij dat ook tijdens het oudejaarsprogramma in Markant deed. Hij werd op accordeon begeleid door Niels Swinkels en veranderde de laatste strofe met de woorden ‘Uden toen, Uden thans, wordt gesierd door de sporen van Marnix Bakermans’.
Fractievoorzitter Ron Smits merkte op dat ze beiden goed kunnen praten en luisteren, maar naar elkaar luisteren lukte nooit. Volgens hem is de ongedurige Bakermans altijd twee stappen vooruit. Hij bood hem een boompje aan om ‘te planten, te verzorgen en uiteindelijk te oogsten’.
“Dat je nog kunt lopen zeg, met zoveel veren in je kont”, reageerde Bakermans. Hij verzekerde het huidige college dat hij geen testament achter heeft gelaten.
[image=136440]
[image=136441]
[image=136442]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant