Afbeelding

'Zee-aquarium in fietstunnel'

Kunst en cultuur 116 keer gelezen
UDEN - Een zee-aquarium in een fietstunnel is één van de winnende ontwerpen van 'Uden in een nieuw jasje', een project van Stichting Compass. De brugklassers die dit verzonnen mogen de fietstunnel aan de Vijfhuizerweg gaan pimpen, samen met kunstenaar Wybe van der Meulen.

[image=136436]

Het project ‘Uden in een nieuw jasje’ moet ertoe leiden dat een aantal lelijke plekken in Uden een nieuw uiterlijk krijgen. Leerlingen van het Udens College gaan in groepen met een kunstenaar aan de slag om hun leefomgeving fraaier te maken. Bij dit project zijn ook stichting C, de gemeente Uden en Vivaan (opbouwwerk) betrokken.
In overleg met de gemeente Uden, de provincie Noord-Brabant en Rijkswaterstaat is er een keuze gemaakt voor zeven plekken. De afgelopen maand zijn de leerlingen druk aan de slag geweest met het maken van ontwerpen. Afgelopen woensdag was de prijsuitreiking in De Pul. Daarbij trad rapper AreMC op. Hij zong samen met de circa 150 aanwezige brugklassers een rapsong over Uden.
De uitvoering van 'Uden in een nieuw jasje' staat gepland voor de maanden april en mei en in juni vindt de opening plaats. De definitieve ontwerpen worden na de prijsuitreiking gemaakt door de kunstenaars die de leerlingen hebben uitgekozen: Arnold van der Pas, Genoveef Lukassen, Jacqueline van Lieshout, Karel den Biggelaar, Mariska Baas-Nillesen, Nathalie Abbing en Wybe van der Meulen.

[image=136437][image=136438]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant